CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Printul Sturdza, mega-lovitura: contract de un miliard de dolari cu canadienii

8 comentarii / 4242 vizualizări / 25 noiembrie 2021

O știre face turul planetei, fără vreun ecou în România: gigantul canadian Grasshopper Energy și Prințul român Ștefan Sturdza au semnat azi un acord de parteneriat care va presupune investiții pe piața energetică din România de un miliard de dolari americani, în următorii ani. Foarte probabil, cel mai mare contract semnat vreodată de o persoană fizică din România. Prințul e fiul artistocratului și magnatului român Dimitrie Sturdza, unul dintre cei mai bogați oameni din țara noastră.

Grasshopper Energy, lider global în domeniul energiei curate în infrastructura energetică durabilă, și Alteța Sa Principele Sturdza, un distins reprezentant al vechii familii aristocratice românești și moldovenești Sturdza, au semnat azi un acord de parteneriat pentru dezvoltarea, construirea și operarea de proiecte solare în România de până la 1 GW, reprezentând aproximativ 1 miliard USD în investiții, pînă în 2030, anunță agenția Tass.

„Suntem foarte mândri și încântați că am stabilit acest parteneriat cu Alteța Sa Prințul Ștefan Dimitri Ferdinand și că lucrăm pentru atingerea obiectivelor de capacitate de energie curată ale României”, spune Azeem M. Qureshi, CEO Grasshopper Energy. „Grasshopper este onorat să joace un rol în furnizarea către România a celei recente inovații în domeniul infrastructurii de energie curată și să sprijine România și Europa în combaterea schimbărilor climatice, cea mai mare provocare cu care se confruntă lumea astăzi”.

„Eu și familia mea ne-am angajat mereu să creăm o Românie mai prosperă”, spune Alteța Sa Ștefan Sturdza. „Acest parteneriat interesant cu Grasshopper Energy va deschide drumul către o infrastructură energetică mai curată și mai durabilă în România și va poziționa mai bine națiunea noastră pe piața europeană a energiei curate. Guvernul a stabilit repere foarte importante și agresive în direcția creșterii capacității noastre de producere a energiei curate și este de datoria noastră să o sprijinim în atingerea acestor obiective importante și să asigurăm un viitor mai bun și mai verde pentru România.”

Grasshopper Energy este cea mai mare companie canadiană în domeniul energiei curate, cu afaceri de multe miliarde de dolari.

Prințul Ștefan Dimitrie Fer­di­nand Sturdza este fiul cel mare al prin­cipelui Dimitrie Sturdza, fost tenismen și afacerist, prezent permanent în topul Forbes cu o avere de peste 200 de milioane de euro și un apropiat al lui Ion Țiriac, Ilie Năstase, Virgil Măgureanu, Adrian Năstase șamd. Dimitrie Sturdza a fost vehiculat în două rînduri drept potențial prim-ministru, dar a refuzat de fiecare dată. În 2008, prințul a recuperat o suprafață de 26.000 de ha de pădure, incluzînd o mină de uraniu, alte peste 5000 de ha fiindu-i retrocedate în Iași. În 2004, fiul său, Ștefan, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale în cadrul unei ceremonii oficiate de actualul Patriarh al BOR, și la care a luat parte toată protipendada vremii, precum Mariana Nicolesco, Virgil Magureanu, Peter Imre, Ionut Lupescu, Gabi Szabo, Victor Athanasie Stanculescu, Ion Tiriac, Andreea Marin, Mircea Geoana, Ilie Nastase și mulți alții. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: forbes.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

  1. Asta-i o stire adevarata sau de can-can ? Intreb asta ,vazind enumerarea de la final .Despre familia Sturdza stim din istorie ( aia comunista ,ca acum este Esca personaj istoric ,sic! ) . Nu stiam de altruism la vechile familii ,dar sa speram ca nu cade miliardul ala iar in circa boborului .Ca am mai vazut de astea . Asteptam lamuriri suplimentare nu o stire blitz !

  2. Orice presupune ceva bun pentru Romania, trebuie trecut sub tacere. daca nu a profitat cu ceva ciuma galbena, sau puii de securisti.

  3. Bravo lor …

  4. DACA ESTE PRIETEN CU ION TIRIAC PRECIS INVESTITIA E DE TIP EREVAN…NU VA INVESTI, VA SCOATE DIN ROMANIA BANII ASTIA…PRINTUL STURDZA NU ESTE PRIETENUL DIN TRECUT AL PATRIARHULUI? NU ESTE ACELASI INTROBAGAT IN AFACEREA RETROCEDARILOR IN CARE A PICAT HREBENCIUC LA PUSCARIE? DECI, RAMANE CUM AM INTREBAT…CAND OARE A INVESTIT ION TIRIAC CU ADEVARAT, SA NU SCOATA DE UN MILION DE ORI MARUNTISUL DE CARE S-A PUTUT DESPARTI…ATI AUZIT DE VREO GRADINITA, SCOALA, UNIVERSITATE CARE A FOST FONDATA DE ION TIRIAC? LASATI CU INVESTITIILE DE ACEST GEN….TEAPA

  5. De douazeci de ani Sturdza investeste bani in Romania din gura ca nu prea se vede nimic.Si de data asta va fi la fel adica un fake.

  6. Hotărîțivă;ori socialism,ori capitalism.Comuniștii au făcut investiții în energetică din banii țării cu recuperarea investiției în o sută de ani ca să nu cocoșeze consumatorul.Capitaliștii fac investiții din banii lor și pretind recuperarea într-un timp cît mai scurt.Cine plătește?Cine consumă.Cred că soluția e ca fiecare consumator să-și facă sursă proprie și să constate care-i prețul real.Astfel se va reforma și sistemul național energetic.Observați că prețul crește la furnizor și distribuitor nu la producător.

  7. Se pare că BTI speră la un contract gras de publicitate la „prințul” of my ass, de simte nevoia să ne încurajeze cu marea veste a marii spolieri continuate a românilor. Trec peste jaful originar al „retrocedării” sălbatice, fără precedent în Europa (cel puțin), pentru a ajunge la jaful pe față reprezentat de așa-zisa „energie curată” solară. Pe lângă faptul că prin montarea acestor panouri solare se scot din circuitul agricol suprafețe importante de teren agricol, poate cei mulți nu știu că miza o reprezintă cele 6 certificate verzi primite cadoupentru fiecare MegaWatt/h de energie electrică produsă de instalațiile solare. Iar acest „cadou” e plătit de noi, fraierii consumatori. Nu știu care mai e valoarea curentă a unui certificat verde (presupun că a crescut sau va creste oricum în curând), dar când s-au introdus acest sistem, valoarea era „prețul pieței libere dar nu mai mult de de 47 Euro/MWh”. Cu alte cuvinte, acum primește 100 euro + 6×47 euro= 382 Euro/ MWh. Din care 282 Euro sunt moca de la fraierul conectat la sistem. Bă da’ ce patriot e PoMY (Prince of My Ass) Strurdza și cum nu ne apreciem noi valorile

  8. A doua poză din articol indică cine este în spatele lui Iulian Dascălu. Prințul Dimitrie Sturdza, prieten bun cu patriarhul Daniel.
    https://www.topiasi.ro/homepage/topiasi/16704-topul-celor-mai-puternici-ie%C5%9Feni-locul-2-iulian-dasc%C4%83lu.html?fbclid=IwAR2-JJroqNA3ofx-hzWvfZ__8qBxiVWhD0WVg_ZcEtMQcVqulNfHT5wtLQs

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998