CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Prioritatea PNL in 2021: achizitii de armament pe repede inainte

10 comentarii / 4776 vizualizări / 10 februarie 2021

O procedură accelerată pentru aprobarea în Parlament a achizițiilor militare este ”absolut firească”, având în vedere deficitul de înzestrare și riscurile de securitate, afirmă vicepreședintele PNL Sebastian Burduja, totodată vicepreședinte al Comsiei pentru buget-finanțe-bănci din Camera Deputaților, într-un interviu acordat siteului Umbrela-Strategică.ro.

”Cred că este absolut firesc să existe o procedură accelerată pentru genul acesta de achiziții. Și din perspectiva bugetului de stat, unde trebuie să ai o certitudine asupra acestor cheltuieli, mai ales că sunt sume mari. Dacă blochezi acești bani pe parcursul unui an și te trezești la finalul anului că nu i-ai cheltuit, asta își creează alte dezechilibre și îți dai seama că de fapt ai irosit niște bani pe care puteai să-i aloci unei alte zone (…) Cred că o procedură accelerată, predictibilă, transparentă și așa cum o permite legea este absolut justificată în cazul acestor achiziții din domeniul militar”, a spus Burduja, întrebat dacă aprobarea în procedură de urgență a achizițiilor militare trebuie să fie excepție sau regulă.

Senatul a aprobat săptămâna trecută în procedură de urgență, la solicitarea MapN, proiectul de lege pentru realizarea ”Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață”, aferentă programului de înzestrare ”Sistem de instalații mobile de lansare rachetă antinavă” (SIML).

Actul normativ a provocat proteste din partea sindicaliștilor din industria de apărare, afiliați la BNS, nemulțumiți că reprezentantul MApN le-ar fi blocat accesul la ședința Comisiei pentru Apărare a Senatului în care a fost avizată Legea SIML. Legea SIML a fost trimisă la Camera Deputaților, care este decizională.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Cum au ajuns banii tarii pe mina derbedeului Burduja? Asta pentru care straini lucreaza, nemernicul?

 2. Razboi la Marea Neagra?

 3. Toti prntru Uniunea Sovietica Ailalta. Nu avem bani pentru pensii, alocatii burse si salarii. Inhropam miliarde in fiare vrchi, carenici nu stim daca pot functiona. Alde Burduja&Co = lachei si tradatori

 4. Pesedeaua nici macar nu a fost in stare sa dea bani la americani desi o dorea cu ardoare. Nici dk nu lua bani de la alde Valcov, Dragnila sau de la mine.

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   Usereaua și pedeleaua bagă banii rapid că zornăie cătușele justiției pulii.

 5. ”Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață”, aferentă programului de înzestrare ”Sistem de instalații mobile de lansare rachetă antinavă” ?! Drace, asta inseamna ca rascumparam flota de la norvegieni in schimbul sistemului de medicina de urgenta (adica, mai toata sanatatea de stat), ori, mai primeste Golemul un vaucher sa-si faca o poza cu Biden si ne vand americanii si navele pentru „capabilitati”?! Totusi, daca NATO se muta in Romania, la Sibiu, daca, deja am dat vreo 4 spre 10 miliarde pe-o sapca blindata, cu asigurarea ca suntem inarmati si pregatiti contra Rusiei, daca, deja, am inlocuit „apararea tzarii” cu mercenariat sub steag NATO, dar, mai ales cel mai important membru NATO european, Germania, se pupa pe gura cu Rusia, in vazul lumii si spre slava progresistilor….impotriva cui ne pregatim de razboi?!…ca Iranul isi cam definitiveaza arma nucleara si Deveselu nu face fatza…nu la riposta armata…

 6. Multi aerieni prin lumea romaneasca. Vecinii nostri in frunte cu ungaria
  se inarmeaza la greu ,in principal cu armament greu german si noi luam
  instalatii mobile cu rachete ,poate pt.braconierii turci de calcan in apele
  noastre ,caci nu cred ca ne ataca rusii sau ucrainenii la Marea Neagra.
  In continuarea industria noastra de aparare e neglijata ,care inca mai
  are posibilitati proprii de productie ( astfel banii se invart in RO ) ,dar
  si posibilitati de cooperare cu companii straine cu echipamente militare
  superioare celor germane. Corect este ca guvernele RO sa gaseasca
  banii necesari pt.sectorul civil dar si pt.cel de aparare ,daca nu cumva
  se,, lucreaza” la micsorarea nr.de militari ai armatei romane si astfel cand
  bate vantul ,o sa ne ia cu frig la funduri.

 7. Sapca trebuie platita cu varf si indesat, adica cu japca.

 8. „Patriotii Mioritici”(Mocangii), se smiorcaie de minuscula de 2%din PIB, alocta Apararii Tarii(obligatie constitionala al oricarui Stat si/sau guvern). Asta in timp ce 98% din PIB este valabila ptr.pensii(speciale),ptr. Pensii pe caz de „boala , handicap si infirmitate” si ptr. Centrale de Stat de exterminate a populatiei, cunoscute si sub numele de : Spitale de Stat.
  Doresc sa reamintesc Mocangilor si Mocangioaicelor (le includ ptr. a nu fi catalogat ca misogin),ca timp de cca. 3(TREI) decenii, Apararea Tarii, a fost in.mod deliberat(ordin de la kremlin) a fost
  Ignorata si infometata in cel mai iresponsabil si grosolan mod de fonduri MINIME, asta, in timp ce in paralel, tot in acste 3 decenii,nu s-a construit practic , nici un spital , sau autostrada. Iar MILOANE de adevarati pensionari( nu cei de 35 si 45 de ani), au supravietuit pe nimic. In plus, daca nu ai o Tara ci esti controlat si/sau ocupat de altii, discutia despre pensii si spitale, este una pur academica( discutii teoretice in clasele de filologie si filozofie).

 9. […] are o încărcătură propagandistică mult mai însemnată decât conținutul. Este și cazul materialului luat în discuție în continuare. Materialul se referă la votarea în regim de urgență, în […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998