CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Prioritatile noilor ministri: ”rebranduiri” de milioane de euro

5 comentarii / 4027 vizualizări / 20 noiembrie 2019

Se spune că pe vremea regimului comunist, cele cîteva tovarășe de rang înalt din conducerea PCR, gen Lina Ciobanu, Aneta Spornic, Maria Bobu, Alexandrina Găinușe, Ana Mureșan etc, care erau numite pe la diverse ministere, aveau un obicei aparte. Neavînd habar cu ce se mănîncă domeniul respectiv, prima măsură luată la noul loc de muncă era să scoată angajații la curățenie și să ordone zugrăvirea unor fațade și încăperi. Semn că noul ministru, care se implica personal în curățenie, e hotărît și știe exact ce are de făcut. Abia numit la șefia MAI, liberalul Marcel Vela a identificat o măsură asemănătoare. Dar și mult mai costisitoare.

Aflăm, astfel, de la publicația ”Observator”, planul lui Vela:

„Vreau rebranduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliţie comunitară şi poliţie locală, băieţi destoinici, dar, ca să nu se suprapună atribuţiile, cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, pe ultima s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebranduire, ca să zic aşa…”, a declarat noul ministru de Interne.

O decizie al cărei cost poate bate spre milioane bune de euro, pentru că vă presupune schimbarea numelui pe tot felul de echipamente din dotarea Poliției și nu e deloc clar, deocamdată, dacă nu vor trebui înlocuite și toate uniformele, inscrpiționate, se știe, cu ”Poliția Română”.
În treacăt să ne amintim ce mega-afacere de milioane a fost, acum cîțiva ani, rebrănduirea SRI. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Nici nu s-au asezat bine pe scaune si deja trec la pradat Romania. Se plang ca nu-s bani de salarii si pensii, dar au bani pentru smecherii nesimtite. Sa fi facut magaria asta ciuma rosie, ce scandal ar fi iesit! Sa vedem daca in acest caz Iohannis va mai trimite legea inapoi pentru reexaminare.

  2. Se fac si ei ca fac. Ce sa faca daca nu ii duce mintea? Schimbarea schimbarilor….

  3. la cate sute de milioane au praduit predecesorii…..ca sa intareasca regimul..sa spuna ei al cui regim a fost dupa 1989,o sa-l credem pe noul ministru ,pe cuvant, cand o sa ne povesteasca cine a avut interesul cu politia locala,cu gurita lui a spus ca,a pus umarul la formarea ei in urbea unde a fost primar

  4. Cand acuzi pe cineva de o intentie, nu faci altceva decat sa declare ceea ce ai face tu insuti daca ai fi in locul persoanei despre care spui ca ar avea respective intentie.
    Poti acuza pe cineva ca a infaptuit ceva ilegal, immoral, egoist sau inutil, nu ca ar vrea sa intreprinda ceva.

    Altminteri, da, nu rebrenduire ii trebuie politiei romane ci restructurare si reformare. Trecerea in civilie a cca 20% ar fi un bun inceput de reforma, chit ca ei se dau de civili, nu militari. Desfiintarea polituiei locale si trecerea ei la politia „nationala”. Ultima etala, fireste, concedierea a altor 20-30% din cei proveniti din politia locala, nivelul de coruptie din asa zisa institutie fiind notoriu.

    • Deci atunci când pnl acuza psd ca vor sa vândă țara la ruși, de fapt era planul pnl-ului de a vinde țara? Sau aplicăm principiul ai noștri cu mucii pe piept sunt mai buni decât ceilalți mucosi?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998