CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Priviti contrabanda in ochi!

0 comentarii / 1504 vizualizări / 13 februarie 2011

Presedintele Traian Basescu s-a falit, in direct, la ora de varf, intr-o emisiune a lui Dan Diaconescu, ca facea contrabanda cu tigari, rotunjindu-si astfel veniturile, sub comunism. Cu ce e mai rea contrabanda intr-o epoca in raport cu alta epoca? Acelasi Presedinte, la Bruxelles, a anuntat ca in februarie vor avea loc evenimente spectaculoase legate de securizarea frontierelor.

Si evenimentele s-au produs. Deci a stiut. Tot domnia sa revine, intr-un alt interviu, si spune ca actiunea este pregatita de mai multe luni de zile. Si, in fine, acelasi sef de stat recunoaste, la mijlocul saptamanii, ca era informat din 2005 asupra nivelului contrabandei. Nivel care, de atunci, a crescut de cateva ori. Deci haideti sa privim contrabanda drept in ochi.
Cand este sincer domnul Traian Basescu? Cand este el autentic? Atunci cand face el insusi contrabanda cu tigari si recunoaste acest lucru? Ba, mai mult, chiar se lauda? Sau atunci cand condamna contrabanda cu tigari? Atunci cand se rasteste la importanti sefi de state din Europa si le bate obrazul, pe motiv ca nu ne primesc in spatiul Schengen, in timp ce noi, vezi Doamne, indeplinim toate conditiile? Sau atunci cand recunoaste, de voie, de nevoie, ca stie cat de vulnerabile sunt frontierele noastre de mai multe luni de zile sau chiar, asa cum reiese din propriile sale declaratii – e adevarat, ulterioare –, din 2005? Cand este domnul Traian Basescu autentic? Atunci cand declara ca, indiferent de identitatea persoanelor implicate, ele vor fi deferite Justitiei? Sau atunci cand apara PD-L si, mai mult chiar, lauda acest partid pentru curajul de a eradica coruptia din vami? Pe care tot acest partid, la guvernare fiind, a exacerbat-o?
Dar de ce vorbim noi despre contrabanda cu tigari? De ce vorbim noi doar de doua puncte vamale? De ce ne invartim intr-un cerc prea mic? In cercul pionilor? Si poate al nebunilor? Inca o data atrag atentia ca, in Romania, nu exista doua puncte vamale. Exista 85. Ca este cu neputinta ca un control executat in doua puncte vamale sa demonstreze ca absolut toti vamesii si politistii de frontiera erau corupti si formau o cooperativa si in celelalte 83 de puncte vamale sa nu se intample nimic. Vorbim de sume cu adevarat astronomice, rezultate din spaga organizata la cele doua puncte vamale dar, atentie, pe aici treceau biciclete, oameni cu sacose in spinare, autoturisme. Nu acesta este marele trafic de frontiera. Nu aceasta este cu adevarat marea contrabanda.
Contrabanda mare, cea care dinamiteaza siguranta statului roman, este facuta nu cu sacosa, ci cu tirul, cu garniturile de tren, cu containerele si cu vapoarele. Si, era sa uit, cu aeronavele. Si nu este vorba doar de tigari. Contrabanda se face cu alimente, cu carburanti, cu medicamente. Ah, era sa uit de contrabanda cu arme. In care e usor, usor bagat si fratele Presedintelui. Si chiar Presedintele.
Cand vom privi coruptia ochi in ochi, vom vedea ca sistemul a fost corupt nu de jos in sus, ci de sus in jos. Ca vamesii si politistii de frontiera au fost invatati sa fure, ca sa colecteze bani negri. Din care o parte, e adevarat, a ramas in cooperativa. Impartindu-se frateste. Dar grosul? Unde este grosul banilor? Grosul banilor se duce in sus. La varf. La cei care ii pot numi si ii pot demite pe maharii de la Vama. De la ANAF. De la Politia de Frontiera. Si apoi banii cei multi se duc si mai sus. La cine? La politicienii aflati la putere, care i-au numit pe maharii respectivelor institutii, care ii protejeaza si care, in schimb, le cer peschesuri.
Domnule Traian Basescu, nu vreti sa ne privim in ochi?(Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998