CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PRM, pe un butoi cu pulbere: va fi debarcat Vadim prin congres extraordinar?

0 comentarii / 1984 vizualizări / 19 aprilie 2011

Deși e umbra partidului de odinioară, PRM stă să explodeze, pe fondul nemulțumirilor tot mai mari ale membrilor, care au culminat cu demisia numărului 2 în partid, Codrin Ștefănescu, iar pe la colțuri se vorbește de un congres extraordinar care să ducă la debarcarea lui Vadim Tudor.

Vicepreședintele PRM și liderul, totodată, al organizației de București, Codrin Ștefănescu, a fost debarcat peste noapte din funcții, la finele săptămînii trecute, și înlocuit cu Victor Iovici, viceprimar al capitalei și om de casă al PDL, ceea ce a condus la demisia din partid a primului, anunțată oficial astăzi.

Situația în partid e explozivă, conform unor surse interne de încredere, în condițiile în care, sufocat financiar și de procese în justiție, Vadim Tudor caută disperat căi de comunicare cu PDL, prin intermediul lui Iovici și al consilierilor PRM din Consiliul General. (Același Iovici despre care există informații că i-ar fi făcut cît mai confortabilă șederea liderului PRM la Paris, zilele trecute, într-o vacanță cu întreaga familie și care i-ar fi promis că îi recondiționează șandramaua primită pe post de sediu central de la Sorin Oprescu, în sectorul 2).

Problema este că atitudinea duplicitară a lui Vadim a debusolat complet partidul: pe de-o parte, membrii acestuia se comportă, firesc, ca partid de opoziție în raport cu PDL ori UDMR, iar pe de alta, Vadim împinge formațiunea spre o prietenie tot mai trainică exact cu puterea, mai ales la nivelul capitalei. În plus, liderul PRM a început să îi atace tot mai des la TV, în ultima perioadă, pe Crin Antonescu și Victor Ponta, capii actualei opoziții. De menționat paradoxul că, deși se află în alianță oficială cu PSD București, organizația din capitală a PRM votează, prin oamenii săi, în Consiliul General, alături de oamenii PDL.

Necazurile cu justiția din ultima vreme, ale lui Vadim, dar și procesele pierdute pe bani grei care au dus la executarea lui silită, au întețit, cum spuneam, eforturile lui de a se apropia de PDL, printr-o serie de întrevederi la care a participat, mijlocite de același Iovici.
Tocmai această situație l-a enervat pe Codrin Ștefănescu, adversar înrăit al PDL, care s-a opus din răsputeri apropierii de portocalii, ceea ce i-a fost fatal, pînă la urmă.

Adevărata mare problemă a lui Vadim este, însă, aceea că puciul pregătit pentru congresul de anul trecut și evitat în ultima clipă e pe cale să se repete. Reamintim că, înaintea congresului din octombrie, o aripă a PRM, cu Gheorghe Funar în frunte, a pus la cale debarcarea lui Vadim din funcție și înlocuirea cu fostul primar de Cluj. Puciul a eșuat atît datorită unor măsuri violente luate de Vadim, între care excluderea unor lideri de filiale (Funar a scăpat la mustață), cît, mai ales, felului dictatorial în care a fost organizat și derulat congresul. Culmea, cel care s-a ocupat de asta a fost tocmai Codrin Ștefănescu, demisionarul de azi, care are, probabil, motive serioase să regrete.

Demisia lui are toate șansele, conform acelorași surse, să constituie semnalul regrupării forțelor, în partid, fiind luată în calcul organizarea unui congres extraoardinar la Cluj, unde Funar să desăvîrșească ceea ce a început anul trecut. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998