CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Probele anti-Băsescu

1 comentariu / 2217 vizualizări / 6 aprilie 2015

Ele există. La tot pasul. Iar dacă ne referim la controversata temă a recuperării ostaticilor din Irak, nici măcar secretizarea unor informații, pentru mai multe decenii, nu poate șterge dovezile. Am afirmat și reafirm acum că Băsescu este implicat în scenariul fraudării statului român cu câteva milioane de euro, probabil patru, în procesul de recuperare al ziariștilor răpiți de teroriștii din Irak. Și fac acum precizarea, dacă mai este necesar, că nu i-am adus acuzații fostului președinte privind scenariul răpirii. Nu merg atât de departe încât să îmi imaginez că, împreună cu Omar Hayssam, ar fi pus la cale totul. În schimb, în cea de-a doua parte, cea a recuperării, s-a implicat într-un dublu scop. Acela de a-şi face popularitate și de a pune mâna pe câteva milioane de euro. Bani, din bani publici.
Iar probele nu trebuie, decenii la rând, pentru a fi desecretizate. Ele se află la tot pasul. De pildă, fostul procuror, Ciprian Nastasiu, acum avocat, și care a fost șef al Parchetului, responsabil de combaterea terorismului, ar putea fi oricând audiat. Este adevărat că Ciprian Nastasiu a aparținut și poate mai aparține Serviciului Român de Informaţii. Dar, într-o asemenea problemă, legată de cel mai important act de terorism, săvârșit împotriva cetățenilor României, din întreagă istorie, eu nu-mi pot imagina că domnul Ciprian Nastasiu ar refuza să vorbească. Cu atât mai mult cu cât, chiar la cererea sa, a făcut acest lucru în fața autorităților altui stat. Acum este de notorietate că domnul Ciprian Nastasiu s-a prezentat, la cererea sa, la Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, unde a relatat detalii de o gravitate excepțională, care îl implică pe fostul președinte, Traian Băsescu, în afacerea ostaticilor și, mai concret, în dispariția celor câteorva milioane de euro. Și nu numai. Acolo, Ciprian Nastasiu, supus unei îndelungate operațiuni de printing, în prezența specialiștilor de la mai multe instituții ale Statelor Unite, a făcut și alte dezvăluiri referitoare la alte cauze, unde, de asemenea, președintele Traian Băsescu s-a amestecat în treburile justiției, fie pentru a obține bani din avuția publică, fie pentru a proteja grupuri ilegitime de interese. Respectiv, crima organizată. Și, ca să mă fac și mai bine înțeles, reprezentanții Parchetului General nu au altceva de făcut, pentru început, decât, chiar înainte de a-l contacta pe Ciprian Nastasiu, care, slavă Domnului, este încă viu și nevătămat, să-i citească cartea în care a relatat aceste lucruri. Cu subiect și predicat. Ea a fost publicată într-un tiraj, este adevărat foarte mic, în 2009. Și, mai pot, procurorii care doresc să dea de urma banilor furați, să ia în calcul și înregistrările video prin care Ciprian Nastasiu spune fix aceleași lucruri .
Dacă procurorii doresc să afle adevărul în ceea ce privește scenariul pus la cale de Traian Băsescu, în calitatea să de șef al celulei de criză și de șef al statului român , în scopul recuperării „contra-cost” a ostaticilor din Irak, ei mai pot să facă două operațiuni simple. Una este aceea de a da de urma jurnaliștilor, inclusiv a jurnalistului de investigații de la ziarul „Ziua”, care s-au implicat profesional și, cred eu, că destul de profesionist, în relatarea unor momente legate de recuperarea ziariștilor răpiți în Irak. Aceștia pot declara, pur și simplu, ceea ce au observat cu ochii lor și ceea ce au auzit cu urechile lor. Conștiința acestor jurnaliști nu este ținută la secret. Și nici nu poate fi secretizată.
Domnii procurori, dacă vor să afle adevărul, o pot contacta pe doamna Adriana Săftoiu. Pentru a o întreba ce știe despre această situație și ce dialoguri a avut cu mine, legat de banii transportaţi în Irak. Bănuiesc și sper asta din tot sufletul că doamna Săftoiu nu este legată de vreun jurământ militar. Dar cred că chiar și fostul soț al acesteia, domnul Claudiu Săftoiu, deși obligat prin lege să păstreze tăcerea și să ascundă faptul că statul român a plătit o răscumpărare, confruntat cu justiția și dezlegat de jurământ de către CSM, ar putea să spună ce știe din ceea ce s-a întâmplat. E adevărat, foarte multe nu știe, pentru că cel care s-a aflat la butoanele operațiunii a fost Florian Coldea, între timp, făcut de Traian Băsescu, general cu trei stele și pus la comanda operativă a SRI.
Dacă toate acestea nu ajung, procurorii binevoitori, bine intenţionaţi și dispuși să afle adevărul ar mai putea, pur și simplu, să ceară înregistrările convorbirilor telefonice pe care eu le-am avut, în acea perioadă, atât cu Traian Băsescu, cât și Adriana Săftoiu. Și cu ziaristul de investigaţii aflat la bordul aeronavei. Aceste convorbiri telefonice au fost, sută la sută, înregistrate, există și pot fi accesate. Este obligatoriu ca toate convorbirile telefonice ale președintelui României și ale consilierii acestuia, din motive de protecţie cel puțin, să fie înregistrate. Convorbirile telefonice pe care Băsescu le-a purtat cu mine nu sunt secretizate pentru şaptezeci de ani.
După cum se vede, nu există infracțiune perfectă. Chiar dacă a avut toate atuurile în mână, ale unui șef de stat, Traian Băsescu nu și-a putut acoperi integral mizeria. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. L-ai lins atata timp si acum faci pe corectul.De fapt caracterul tau l-ai dovedit sti tu cand(problema de familie).Pe deasupra daca erai asa de destept precum te dai n-ajungeai la bulau(vezi ca ai cheltuit degeaba la alegeri din banii tai castigati ,, cinstit ,,).In concluzie esti o JIGODIE ordinara !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998