CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9219 RON UP | 1 USD = 4.6021 RON UP | 1 GBP = 5.6180 RON UP

Probleme în grupa României: Europarlamentarii cer eliminarea Belarus din preliminariile Euro 2024

3 comentarii / 1020 vizualizări / 15 martie 2023

Peste 100 de europarlamentari, din toate marile grupuri, au cerut UEFA să expulzeze echipa națională a Belarusului din preliminariile Euro 2024 din cauza abuzurilor împotriva drepturilor omului comise de regimul președintelui Alexandru Lukașenko, potrivit Politico.

„Participarea Belarus la Campionatul European va fi folosită ulterior de Lukașenko și de echipa sa de propagandă pentru a demonstra că este bine primit în comunitatea internațională”, se arată în scrisoarea trimisă azi președintelui UEFA, Aleksander Čeferin.
„Acesta ar fi o ofensă pentru victimele agresiunii ruse din Ucraina și pentru toți belarușii care au fost forțați să fugă din patria lor, precum și pentru cei care au rămas în Belarus și acum trebuie să trăiască în frică și teroare”, se mai spune în scrisoare.
Echipa națională a Belarus urmează să concureze împotriva Elveției, Israelului, României, Kosovo și Andorrei în preliminariile Euro 2024.
Reamintim că în grupa respectivă mai există o problemă, mai exact România ar trebui să joace pentru calificare împotriva Kosovo, stat a cărui existență nu o recunoaște oficial. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Unii pur și simplu nu reușesc să se abțină de a amesteca sportul cu politica.

  2. No problemo…. Sa eliminam si aproape toate statele din UE care au incalcat flagrant drepturile omului in ultimii doi ani. Sa castige Bulgaria.

  3. Atunci sa elimine SI Franta gerontofilului ca de vreo 2-3 ani regimul acestui deviat bate si omoara in strada oamenii care isi cer drepturi elementare,ca si Olanda celuilat deviat unde cainii muscau din oamenii care la fel isi cereau dreptul la libertate..Belarusul e o adiere de vant .Oricum ,eu unul ,ma urinez pe acest euro.Fotbalul ,la fel ca ,multe altele,a fost confiscat de nazistii contemporani sa tina prostii si lenesii ocupati.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998