CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

Probleme pentru liberali: PSD vrea să afle cine a împrumutat statul în ultimii trei ani și cu ce dobînzi

16 comentarii / 2341 vizualizări / 15 septembrie 2023

Pînă la finalizarea listelor comune cu PNL, social-democrații îi iau la bani mărunți pe liberali într-un punct extrem de sensibil, solicitînd date complete despre instituțiile de la care statul român a împrumutat bani în guvernările PNL din ultimii trei ani, cuantumul acestora și dobînzile.

Astfel, într-o interpelare parlamentară către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, senatorul PSD Florian Bodog solicită.

”Având în vedere că, începând cu anul 2020 și până astăzi, datoria publică guvernamentală a crescut semnificativ, atingând un nivel record și având în vedere că nu a existat până acum o comunicare transparentă a Ministerului Finanțelor pe acest subiect, vă rog să-mi comunicați următoarele aspecte:
1. Lista nominală a instituțiilor care au acordat împrumuturi Guvernului României, împrumuturi ce se regăsesc în datoria publică pentru anii 2020, 2021, 2022 și 2023.
2. Numărul contractelor încheiate în perioada 2020 – 2023 cu fiecare dintre aceste instituții, data la care au fost semnate contractele, valoarea creditelor acordate, termenul de rambursare, dobânda anuală, rata anuală și garanțiile prevăzute.
3. Data la care au fost accesate aceste credite și destinația fiecărui împrumut contractat începând cu data de 1 ianuarie 2020 până astăzi.
Consider că pentru a asigura o bună guvernare, toate aceste informații trebuie să fie cunoscute în detaliu de către contribuabilii români” se arată în interpelare. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. Datoriile Romaniei sunt datorii odioase.
  Ele trebuiesc declarate si asumate ca atare.
  Vinovatii trebuiesc trimisi obligatoriu voluntari pe front cu picioarele in lanturi, imbracati in hainele lor scumpe luate din saracia romanilor si sa demineze pamantul statului agresat cu spatula pentru gratar.

  Nu ne poate refuza nimeni, avand in vedere ca Romania sustine Ucraina din 2014, nu din 2022, in fata agresiunii asiatice pe care Vestul a ignorat-o pana a fost prea tarziu.

 2. Eu credeam că datele astea sunt cunoscute permanent de orice parlamentar.

 3. Ne facem că nu știm cum au apărut datoriile. E simplu: pensii, salarii, noi bugetari, noi stadioane de fotbal, noi cheltuieli pentru satisfacerea “poporului“ de către politicieni demagogi, populiști, iresponsabili și tâmpiți.

  • Pensii speciale.

   • Pensii au fost dintotdeauna. Războiul de la est nu. Acolo sunt banii dumneavoastră.

    Hai slava.

    • Sunt caracteristice statelor securisto-mafiote esuate, gen Securistan.

     Razboiul e de 1 an si ceva, pensiile speciale de 23 de ani.

     • Absolut de acord.

 4. Acum 2 ani am citit o poveste adevarata foarte interesanta care se potriveste cu ce se intampla in politichia sclavilor Deep State.
  Cineva a cumparat o insulita undeva, si s-a apucat sa creasca diverse animale de casa.
  Dar pe insula erau multi sobolani si veneau din ce in ce mai multi sa manace din mancarea pentru animale.
  Proprietarul s-a gandit ca a facut o afacere proasta cumparand insula, dar intr-o zi s-a apucat sa sape o groapa larga si adanca de 3 metri. Pe fundul gropii a pus mancare pentru sobolani si o scandura pe care sa coboare sobolanii. Nu a durat mult si au inceput sa vina ,,invitatii’’ care coborau in groapa si nu mai ieseau pentru ca acolo era mancare din belsug. Dupa un timp, proprietarul insulei a observat ce vin tot mai putini sobolani, si dupa trei zile de atenta verificare cand a vazut ca nu a mai venit niciun sobolan, a luat scandura din groapa si nu le-a mai dat mancare sobolanilor.
  Dupa un timp, sobolanii flamanzi au inceput sa se manance intre ei si ramaneau tot mai putini dar din ce in ce mai mari, pana intr-o zi cand au ramas doar trei sobolani imensi, si dupa alte cateva zile a ramas doar unul care a supravietuit tuturor.
  Proprietarul i-a aruncat niste cereale in groapa dar sobolanul obez le-a rafuzat pentru ca se obisnuise sa manance sobolani. A doua zi proprietarul a pus din nou scandura si sobolanul invingator, acum mancator de sobolani, a iesit din groapa si a disparut pe insula.
  Din acea zi, sobolanul obez a inceput sa manance sobolanii de pe insula si proprietarul a rasuflat multumit ca si-a salvat investitia.
  Asa vad eu ca se intampla acum: mancarea din gropapa s-a sfarsit, scandura pentru iesit din chingile justitiei militare a disparut, asa ca incep sa se manace sobolanii criminali tradatori si jefuitori intre ei.
  Acesta este abia inceputul. La sfarsit va ramane unul care ii va extermina pe toti, fiindca invingatorul isi va schimba involuntar meniul. Acum incepe AUTOGENOCIDUL sclavilor facut in numele Satanei: ,,Pentru toti banu-i domnitor ! ‘’, spune Mafisto, in versiunea romaneasca. https://www.youtube.com/watch?v=pzCxoMbmZfA

  • Tu ai inceput deja sa-ti mananci sula, sobolane turbat.

  • sobolane imens sin Sobolania

 5. … și n-o să vă mai înglodați în datorii.

 6. În țara asta de milogi, chilipirgii și hahalere maneliste, toți se miră cum de au apărut datoriile astea și întreabă zbierând cine e vinovat.
  Uitați-vă la burțile voastre, bă, acolo sunt banii! N-au înghițit 500 de miliarde nici miniștrii, nici “pensionarii speciali“, voi le-ați înghițit. Voi, plângăreții și cerșetorii care stați mereu cu gurile căscate după pomenile statului: pensii, lefuri, slujbe inutile, ajutoare, scutiri etc.
  În România unul produce și cinci consumă, și urlă că vor mai mult, futu-le muma-n fur de lichele căcăcioase!

  • lichea căcăcioasă, buboasă si hahaleră. Mai sugi si ce nu poate sa inghita ma-ta.

  • Urangutanule, în România 5 produc și 1 consumă.

   Muncitorii produc pentru Patron, care păstrează grosul profitului. Sclavilor le rămân firimiturile, iar statul le ia jumătate din firimituri prin taxe ca să dea pensii speciale și beneficii nemeritate celor ce au grijă ca sistemul să meargă ca uns.

   Urangutanule, capitalul în România practic nu plătește taxe. Toate taxele se iau de la muncitori.

   Burtoșii sunt deținătorii de capital, Acționarii corporațiilor, patronii, rentierii adică ăia care nu muncesc dar primesc bani. Și nu muncitorii care-și distrug anii și sănătatea ca să trăiască patronul viața luxoasă pe spatele lor.

   • +1

 7. Si dupa ce afla, ce face? Ii baga la puscarie pe liberali si recupereaza pagubele?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998