CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Procesul de 1,5 milioane de dolari: Cristian Sima, dat în judecată de Chirieac

0 comentarii / 1309 vizualizări / 5 noiembrie 2012

Bogdan Chirieac a început demersurile legale în procesul de calomnie intentat lui Cristian Sima, brokerul țepar refugiat în Islanda, și lui Liviu Avram, redactor șef-adjunct al ziarului Adevărul. Chirieac îi cere despăgubiri de 1,5 milioane de dolari lui Sima și de 640.000 de dolari lui Avram. Acestea sunt exact sumele pe care brokerul țepar, respectiv jurnalistul, susține că le-ar fi primit Chirieac în conturi ale băncii BSI din Chiasso-Elveţia, în anul 2000.

Avocații lui Chirieac, de la Casa Chiuariu și Asociații, au solicitat băncii elvețiene documente din care să rezulte dacă Bogdan Chirieac a avut sau nu conturi la Chiasso și să precizeze eventualele transferuri care s-ar fi derulat prin aceste conturi. Au fost solicitate, de asemenea, informații despre procedurile care trebuie urmate atunci când se deschide un cont, ca și despre documentele necesare în astfel de situații.

Prin acest demers, juriștii vor să demonstreze un fapt pe care Chirieac l-a precizat foarte clar, dar de care jurnaliștii-promotori ai scandalului nu au ținut seama. Chirieac a anunțat că nu a avut niciodată conturi la banca din Chiasso. Așa zisele documente prezentate de Adevărul sunt falsuri, motiv pentru care se va face și o plângere penală, în cursul acestei săptămâni.

Ce solicită avocații de la Banca BSI Chiasso-Elveția

În scrisoarea adresată băncii, avocații lui Bogdan Chirieac cer următoarele:

”Vă solicităm anumite informații legate de conturile sale (ale lui Chirieac, n.red.) bancare, deschise la Banca BSI SA, Chiasso-Elveția. Vrem să aflăm dacă a avut vreun cont deschis la banca dumneavoastră începând din 1990. Dacă există, vă rugăm să ne furnizați codurile swift ale contului și o listă detaliată de transferuri care s-ar fi realizat prin aceste conturi. În cazul în care Bogdan Chirieac nu a avut niciun cont deschis la BSI, vă rugăm să ne informați asupra documentelor necesare pentru a deschide un astfel de cont și a procedurilor care trebuie urmate. De asemenea, vă rugăm să specificați dacă dl. Bogdan Chirieac a fost împuternicit vreodată să opereze conturile WBS Holding deschise la BSI SA în Elveția. Dacă a fost, vă rugăm să ne furnizați lista transferurilor autorizate de dl. Bogdan Chirieac”. (Citiți mai multe pe DCNews)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998