CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Proclamatia lui Catarama: Jos mafia politica!

4 comentarii / 2246 vizualizări / 15 iulie 2014

După cum Inpolitics informa încă de săptămîna trecută, magnatul Viorel Cataramă și-a anunțat azi, oficial, candidatura ca independent la președinția țării, sub sloganul „Românii liberi îngenunchează mafia politică”.

În ultimele săptămîni, reamintim, fostul liberal a avertizat de mai multe ori, public, asupra faptului că, în România, partidele politice s-au transformat în structuri de tip mafiot, mesaj reluat și azi, la lansarea candidaturii:

„În ultimii 25 de ani, clasa politică, în integralitatea ei, a elaborat şi perpetuat un set de legi ce permite devalizarea banului public. În prezent, din 10 lei cheltuiţi din fonduri publice, ca medie, 6 lei se fură (60%), iar în unele cazuri furtul merge până la 80%. Niciun preşedinte şi niciun partid politic nu a încercat măcar să schimbe acest mecanism generalizat de deturnare a banului public. Mai mult, Parlamentul a devenit un adevărat scut pentru cei corupţi, încercând din răsputeri să subordoneze toate instituţiile statului, cu precădere Justiţia, care este esenţial să rămână independente”.

Printre soluțiile propuse se numără modificarea Constituţiei, ceea ce, în opinia sa, ”va obliga partidele politice şi Parlamentul să se reformeze din temelii şi va face posibil ca, în patru ani, salariul minim să ajungă la 500 EUR; astfel, cei peste 3 milioane de români care muncesc astăzi în străinătate se vor putea întoarce, pentru a lucra în ţară”.

Cataramă a debutat în politică în 1990, când a fost ales membru în Comitetul Director al PNL — Aripa Tânără (PNL-AT), până la 30 iunie 1992, iar în 1992 a devenit președintele Noului Partid Liberal (NPL), înființat la 23 iulie 1992, potrivit Agerpres. În 1996 este ales prim-vicepreședinte PNL, funcție pe care o deține până în 1997, an în care devine vicepreședinte PNL. Viorel Cataramă a mai ocupat postul de vicepreședinte și în perioada 1993-1996.

În 1999 a fost ales președintele Partidului Național Român, iar în 2001, prim-vicepreședinte al Partidului Alianța pentru România. În 2002 devine pentru a doua oară vicepreședinte al PNL, iar din 2003, vicepreședinte al Filialei București a PNL. La sfârșitul lui ianuarie 2010, liberalul Viorel Cataramă și-a anunțat candidatura la funcția de președinte al PNL, precizând că are ca scop formarea unui guvern de dreapta, împreună cu PDL și cu largă susținere parlamentară. Ulterior, acesta și-a retras candidatura. În urma unor critici la adresa conducerii PNL, a sfîrșit prin a fi exclus din partid la cererea expresă a lui Crin Antonescu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Catarama trebuie ,inainte de a fi ‘lupul moralist ” , sa lamureasca mai multe aspecte tulburi din activitatea sa de „om de afaceri ” : relatia cu Securitatea , jocurile piramidale din anii ’90 ( nu le cunosc pe toate la care a fost initiator sau actionar ) care l-au facut „om” , provenienta banilor din „celebra „sa Banca si multe alte „tunuri „.ASteptam .

  2. Asta e reclama mascata.
    Deci omul recunoaste ca „in ultimii 25 de ani, clasa politică, în integralitatea ei, a elaborat şi perpetuat un set de legi ce permite devalizarea banului public”, atunci cu ce drept moral vine sa ne vorbeasca de „ingenuncherea mafiei politice”, cand el este un traseist politic care a fost la butoanele unui partid politic ce a contribuit la jefuirea tarii? Securistul asta crede ca am uitat cine este si ce invarte?

  3. Un ofiter dovedit al fostei Secu si un excroc penal care a ingropat SAFI ne da lectii de antisistem. Sa si le bage-n fund si sa fuga repejor, sa nu-l loveasca un torent de scuipati si de huo.

  4. Jenant si trist sa traiesti camelionismul nerusinat al fostilor securisti!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998