CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Procurorii au decis neinceperea urmaririi penale in cazul Harnagea-Vîntu

0 comentarii / 1571 vizualizări / 14 septembrie 2010

Procurorii au decis, în ianuarie 2003, neînceperea urmăririi penale în sesizarea făcută de fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Cătălin Harnagea, care reclama faptul că Sorin Ovidiu Vîntu ar fi încercat să-l „elimine”, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

„În 2000, am primit un raport care spunea că SO Vîntu căuta oameni în zona interlopă pentru a-i folosi în asasinate. Raportul mi-a fost înaintat fiindcă, după spusele acelui ofiţer, eram o posibilă ţintă. Am cerut unităţii care se ocupa de protecţia informativă şi operativă a SIE să cerceteze această informaţie”, a declarat, pentru Evenimentul Zilei, Cătălin Harnagea.

Fostul şef al SIE susţine că în 2001, după ce s-a retras din SIE, a primit o casetă audio în care era redată o convorbire între doi indivizi care plănuiau cum să ducă la bun sfârşit un atentat împotriva sa.

„Am luat legătura cu Inspectoratul General al Poliţiei (IGP), prin Direcţia Judiciară, care a pornit o anchetă pe baza acelei probe. După care s-a sesizat şi procuratura. Ştiind de documentul din 2000 cu privire la aceeaşi speţă, le-am spus anchetatorilor să ceară SIE acel înscris, pe care îl lăsasem la unitatea de protecţie. Dar, surpriză! Cei de la Direcţia Judiciară a IGP mi-au zis că SIE declară că nu e în posesia niciunui asemenea document”, a mai declarat Harnagea.

Surse judiciare au declarat că Secţia de urmărire penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus, în 9 ianuarie 2003, neînceperea urmăririi penale în cazul reclamat de Cătălin Harnagea, întrucât din înregistrarea convorbirii dintre cele două persoane nu reieşeau clar cele susţinute de fostul şef al SIE.

Mai mult, martorii audiaţi şi probele strânse de procurori nu au putut dovedi cele susţinute de Harnagea.

Afirmaţiile lui Cătălin Harnagea privind eliminarea sa de către Sorin Ovidiu Vîntu vin în contextul în care omul de afaceri a fost arestat pentru că l-ar fi ajutat pe Nicolae Popa, preşedintele Gelsor (societate controlată în 2000 de către Vîntu-n.r.), să scape de justiţie.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998