CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Procurorii și Monica Macovei

16 comentarii / 3018 vizualizări / 15 ianuarie 2023

Provine din tagma lor. A fost și ea procuroare. Însă comunistă. La vremea ei, a pălmuit persoane pe care le interoga. După căderea regimului Ceaușescu, s-a dat de trei ori peste cap și a devenit soroșistă. Apoi neo-marxistă. S-a aliat cu Traian Băsescu și a făcut zob justiția României. Cât timp a fost ministru. Iar acum, a ajuns la rândul ei să se confrunte cu procurorii. Va răspunde sau nu penal pentru accidentul pe care l-a produs în județul Constanța?
A dovedit, din plin, cât de lașă poate fi. Și de lipsită de omenie. Și de mincinoasă. A accidentat grav un motociclist. A mers pe contrasens și l-a lovit în plin. L-a făcut praf. Motocicleta a luat foc. Nu s-a obosit să coboare din limuzina ei și să încerce să-l salveze. A făcut-o altcineva. O persoană care, întâmplător, se afla la fața locului. Apoi a susținut sus și tare, în pofida tuturor probelor, că a circulat regulamentar. Că vinovată este victima. Poliția a dovedit contrariul. Deși s-a mișcat cu o lentoare cel puțin suspectă. Și nu a transpirat deloc strângând toate probele necesare.
Victima a stat în spital mult și bine. Între viață și moarte. Încă i se mai administrează tratamente. Dar Monica Macovei nu a făcut nici cel mai mic efort pentru a se interesa de starea celui pe care l-a accidentat. Nici vorbă să fi încercat să-l viziteze la spital. Sau măcar să-i ceară cuvenitele scuze fiului acestuia.
S-a întâmplat ceva cel puțin straniu. Deși procurorul de caz a cam făcut pe niznaiul și a deschis un dosar in rem, ca și când motociclistul ar fi fost făcut praf de o persoană necunoscută, Monica Macovei l-a dat, totuși, în judecată, în încercarea de a paraliza ori ce fel de anchetă. A pierdut procesul. Dar nu înainte ca președintele instanței să-i administreze o lecție elementară de drept.
Sunt tare curios să văd cât și cum va mai reuși să tragă de timp. Oare până la prescrierea faptei? Alte persoane aflate în situații asemănătoare au fost anchetate și judecate cât ai zice pește. În definitiv, a fost la un pas de a ucide un om. Nu încerc să dau lecții presei, dar cred, totuși, că este datoria jurnaliștilor să se concentreze ceva mai mult asupra acestui caz revoltător. În care, un fost înalt demnitar al statului român demonstrează, din plin, că nu este demn de modul în care l-a răsfățat societatea. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

16 Comentarii

 1. SANGELE CRIMELOR EI SI NENOROCIRILE PE CARE EA SI FAMILIA EI LE-AU FACUT ROMANILOR SA FIE ASUPRA FIULUI EI, REMUS MACOVEI. L-A TRIMIS IN FRANTA, CACI LOBBYUL PRACTICAT DE U.E. PERMITE SA IEI SPAGA, SA UCIZI, SA TE DAI JUSTITIARA SI TU SA FII MAMA INFRACTORILOR! O SA RAMANA IN ISTORIA JUSTITIEI CA SI CATALIN PREDOIU…CEA MAI IEFTINA, IMPUTITA SI BETIVA CURVA ESTE JUSTITIA. DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA MAMEI JUSTITIEI! DE LA SPIRALA LUI GURU BIVOLARU S-A RIDICAT SATANISMUL IN INSTITUTIILE STATULUI…LIDER DE CARCIUMA SI PROCUROR TORTIONAR SI MEMBRU AL CONTRABANDEI ARABESTI…SIKTIR JUSTITIE ! MERITATI SCUIPATI , NU VA MAI DATI RECLAMA PE TV..CA NU SE FACE JUSTITIE PENTRU OAMENI…SUNTETI ANEXA INTERLOPILOR!

 2. si nitzel liber-schimbista la guru bivolaru’n spirala?

 3. mai in serios:
  -macar ca s-a gasit 1 mandat in alb semnat „macavela”
  la magurele
  cu okazia mineriadei……

 4. ‘ I-a asigurat o protecție de tip „securism-parchet”, pentru refacere, ? Și-a folosit cunoștințele dobândite în activitatea publică în interes personal și al celui vătămat, cu conotații de ,,protecție energetică” , a „Chi-ului”, ? Vreo „chestiune” anterioră despre, băsism, cercetări, arhive, ?

 5. & Ar putea avea vreo idee cu ăia cu, ,,dispariții subite” , ?

 6. & Deci pe lângă înlocuirea codurilor penale vechi cu unele noi mai nereușite, dumneaiei neavând probabil vreo altă relației amoroasă, îndatorarea publică în creștere și dezincriminarea insultei și calomniei, probabil că ar putea avea niște idei, procedurale, legislative, ?

 7. & Kelemen Hunor zice că nu vrea în ,,rotativă”, ?
  inPolitics.ro
  ,,Kelemen Hunor: „UDMR nu este parte în rotativă în niciun fel. Deci eu nu vreau să mă bag în rotativă” (Kelemen Hunor – TVR Info)” , ?

 8. Unul din neamurile proaste de care e plina colonia. O betivanca care a facut mult rau dar care pana acum nu si-a primit plata.

 9. & Fiind o guvernare săsească, conform constatării că, ,,oamenii deștepți se îmbogățesc în vremuri de criză”, „elitele întelectuale” probabil că încearcă să își umple sacii, cu tema plagiatelor, ,, mogulii și baronii localii” fiind, ,,aspru sancționați” , ?

 10. @ Se observă, pe „protecția energetică” a indivizilor, înmulțirea de cazuri cu, stopuri cardiace, atacuri cardiace masive, dispariții subite” , probabil și prin eventuale „breșe” ale legislației, documentaristica, care ar putea favoriza ,,umplerea unor saci”, „elitiști”, și pe fondul unor crize din societate și „avântul digitalizării” după mulți ani de stagnare, ?

 11. & Probabil că și vreo „reeditare de restituire”, de sezon de până în 1945 , cu valoroșii industriași ,proprietari, bancheri și intelectuali elitiști, ?

 12. & Probabil că ar fi interesant și ce indivizi sunt mai expuși medical la atacurile energetice despre plagiate, între elitiști, ce ar putea avea în comun cei afectați, colateral, în „războaiele despre plagiate” , deci în ce apecte munca și „heirupismull” elitelor, elitiștilor a șubrezit indivizi și societatea,?

 13. & Ce Fahrenheit-ul lu’ Bradburi indivizi , pe lângă sași, șvabii ,care nu prea mai sunt prin Ardeal, au mai fost „descărcați în cărți” și „carcasați”, de elite d’asea care „nu plagiază”, ?

  • ‘ Bradbury, cu „y” ,?

 14. & ,,Copy-paste”,,,ediții limitate”, ,,arhivare electronică”, ,,îndosarierea”, ,,mișcarea hârtiilor” , ,,tipărituri” ?

 15. & Despre Tăriceanu și Monica Macovei, probabil, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998