CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Profetie subtila a Hotnews: Urmeaza schimbarea lui Dragnea cu Grindeanu

2 comentarii / 4270 vizualizări / 12 mai 2017

Un articol de-a dreptul neobișnuit este difuzat azi de Hotnews – site prietenos cu anumite structuri secrete – sub semnătura lui Dan Tapalagă: sub aparența unor critici la adresa felului de a comunica al premierului Grindeanu, se lansează public informația că urmează curînd promovarea acestuia la șefia PSD în locul lui Dragnea.

99% din conținutul straniului articol e dedicat de Hotnews analizei modului în care se exprimă premierul Grindeanu în aparițiile publice:

”Mi s-a facut mila din nou, miercuri seara, de limba romana chinuita, schilodita si siluita din toate pozitiile de premierul Grindeanu. Somatizeaza intr-un fel unic si chiar spectaculos efortul de a comunica ceva inteligibil. I se citesc pe figura supliciul, tortura, disperarea de a lega subiectul de predicat si de a gasi acordurile potrivite. Acest travaliu interminabil se exprima prin ezitari, balbaieli, grimase si rictusuri necontrolate prezente la fiecare sunet. Pare ca ridica haltere in timp ce vorbeste cu gura inclestata, ca se opinteste sa impinga muntii din loc, nu ca misca aerul cu limba. N-ai zice ca se screme atat pentru simpla operatiune de a articula niste cuvinte cu cap si coada” scrie Tapalagă.

Și tot așa, preț de un întreg articol.

Cam mare deranjul doar pentru felul stîngaci de a se exprima al unui politician dintr-o generație care e caracterizată, din păcate, tocmai de această deficiență.
În opinia noastră, întreg articolul, însă, e doar glazura derutantă care îmbracă adevărata informație, plasată fix în ultimele două propoziții:

”Daca nu schimba urgent ceva in prestatia publica si nu lucreaza putin la concizia si claritatea exprimarii, va fi cam dificil sa preia partidul dupa ce pleaca Dragnea. Ma tem ca daca revendica functia de lider, n-o sa inteleaga nimeni din prima ce vrea sa zica”.

Despre promovarea lui Grindeanu la șefia PSD s-a mai vorbit o dată, atunci cînd, în februarie, de acum celebrul rebel de la Iași, Mihai Chirică, declara spectaculos la TV că proaspătul premier ar putea ajunge președinte al PSD în locul liderului absolut Liviu Dragnea: „Și Sorin Grindeanu ar putea fi. Am lăsat acest ,,ȘI” vizibil. Poate fi președinte PSD -ca mulți alții, în conditiile în care Dragnea ar ajunge în situația în care nu ar mai putea conduce partidul”.

Pentru Dragnea, numărătoarea inversă în justiție a început deja și nu va dura mult; deja, la ultimul termen, din 25 aprilie, judecătorii au dat un semnal deloc pozitiv, respingînd cererea unor acuzați care și-au recunoscut faptele de a fi judecați în procedură simplificată, ceea ce le-ar fi adus reducerea pedepselor.
Iar asta ar putea însemna că verdictele vor fi nemiloase, în final.
Marea întrebare e dacă articolul Hotnews de azi (avînd și un titlu tip șaradă, cu sensuri ascunse, ”Premierul ca și care pe care”) e o simplă profeție jurnalistică. Sau mai mult de atît? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. deci hot-news il vede pe Dragnea la mititica in ciuda faptului ca nu mai stie ce sa faca sa intre in gratiile sistemului sau ale lui Johannis, si pe acest mare ganditor si vorbitor de trei parale Grindeanu presedinte PSD, asta ca sa se aleaga praful de partid si sa vine la putere marii ganditori si vorbitori ai USR, bravos tot inainte spre dezastrul final, cu klausica in frunte !!!

  2. Tocmai Dragnea sa nu stie ca in relatiile cu sistemul proverbul „fa-te frate cu dracul pana treci puntea” nu este valabil? Degeaba face concesii, daca este pe lista neagra, va fi decapitat. Pe de alta parte, intradevar este obositoare folosirea „ca si” cand nu este cazul. Sa-i spuna cineva premierului ca se foloseste doar pentru evitarea unei cacofonii.Mai exista si sinonime….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998