CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Proiect de lege: cursuri obligatorii de prim-ajutor in scoli si licee

1 comentariu / 1151 vizualizări / 12 mai 2022

Un grup de cîteva zeci de parlamentari din mai multe formațiuni au depus ieri în parlament un proiect legislativ de modificare a legii educației, prin care elevii de gimnaziu și liceu vor învăța tehnici de prim-ajutor în cadrul orelor de anatomie și fiziologie.

Activitățile practice, conform proiectului, se vor desfășura, cu începere de anul viitor, în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății pe baza unui parteneriat încheiat între unitatea de învățămînt și o instituție de profil. Reamintim că respectivele cursuri sunt cerute insistent, de ani de zile, de către medicul Raed Arafat, șeful DGSU, după modelul altor state europene. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nu sunt rele…dar, ma bate gandul ca Arafat, dupa ce s-a ¨lipit¨ de banii Ministerului Sanatatii si acum ii revendica (deocamdata) o halca, daca va pastori si cursurile astea (desi, pe bune, n-are nicio competent)a…poate-ar trebui cautat un pic la ¨profesional¨, ca in securism a dovedit ca e ¨doctor¨), e logic sa-si ¨alipeasca¨ si o directie, cel putin, din Ministerul Educatiei…Si mai am o nedumerire, daca in legea aia a situatiilor de urgenta se stipuleaza ca doctorul de pe ambulanta/smurd n-are voie sa salveze bolnavul decat in limitele si cu manevrele stabilite de el insusi, sub sanctiunea puscariei, cum vor fi tratati copiii care vor aplica lectiile de prim ajutor?! Eu as fi foooooarte atent la tot ce emana din tartacuta cheala…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998