CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Proiect legislativ: Reclamele radio-tv la produse cu mult zahar și grăsimi vor fi interzise

5 comentarii / 1602 vizualizări / 3 octombrie 2023

Având în vedere că România e pe locul întâi în UE la obezitatea infantilă, peste 100 de senatori și deputați de la toate partidele politice au elaborat un proiect de lege care să interzică publicitatea la băuturile și alimentele cu mult zahăr și grăsimi în timpul programelor TV adresate copiilor, anunță deputatul PSD Virgil Chirilă, într-o declarație parlmentară.

Controlul respectării acestei interdicții ar reveni CNA și ANPC. Propunerea de lege urmărește să restricționeze mesajele publicitare adresate copiilor având ca obiect produsele alimentare şi băuturile cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat în regimul alimentar global.

”În vederea prevenirii părinților și copiilor am prevăzut ca toate calupurile publicitare în care se promovează produsele alimentare şi băuturile cu un aport substanţial de compuşi cu efect dăunător sănătăţii, ca acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari, al căror consum nu este recomandat în regimul alimentar global vor avertiza publicul printr-un insert scris şi/sau sonor că produsul nu se adresează minorilor și se vor încheia cu avertismentul sonor şi vizual: „Consumul excesiv de acizi graşi trans, grăsimi, sare, sodiu, zahăr, îndulcitori, aditivi alimentari dăunează grav sănătăţii.” mai anunță deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Băgați TVA 50% la produsele astea, în loc să-l reduceți la 5%.

  • O sa bage, stai linistit. La tot ce misca sub soare!

  • Virgil Chirilă -parlitu’ e inginer minier la baza:
   la munca bah!

 2. Dar la medicamnete, nu?

 3. ultima reclama:
  ” un roman arunca lunar 16 kile de mancare!”

  (poate are ferma de crocodili?)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998