CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Propunere politica: acces interzis dependentilor de jocuri in salile de pacanele

0 comentarii / 2474 vizualizări / 28 aprilie 2015

Pornind de la constatatrea că, în societatea zilelor noastre, dependenţelor de alcool şi de tutun li se acordă atenţia necesară şi tratament corespunzător, un deputat PSD propune măsuri similare și pentru dependenții de jocuri.

”Consider că O.U.G. nr. 92 din 2014 privind jocurile de noroc este un prim pas făcut în direcţia protejării cetăţenilor împotriva dependenţei patologice de „păcănele”, chiar dacă acest scop a fost atins prin mărirea taxelor pe jocuri de noroc şi adăugarea unei taxe de viciu” afirmă deputatul Ovidiu Iane, într-o declarație politică.

”Într-o societate ideală s-ar urmări responsabilizarea cetăţenilor cu privire la pericolul reprezentat de jocurile de noroc, cât şi a organizatorilor acestor jocuri cu privire la dezastrele care pot surveni, dacă încurajează comportamentul dependent. Aşa cum în Belgia intrarea ludopaţilor este interzisă în cazinouri, sper ca şi în România legislaţia să se armonizeze, astfel încât să poată fi redus numărul dependenţilor şi al victimelor colaterale apărute în urma acestui viciu” propune deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998