CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Propunere revolutionara pe piata muncii: doar 10% bugetari, prin lege

6 comentarii / 2765 vizualizări / 21 ianuarie 2019

Preşedintele Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă, anunţă un proiect naţional de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să limiteze numărul de angajaţi de la stat la 10% din total, susţinând că situaţia actuală a generat „o discriminare accentuată”.

„Având în vedere numărul uriaş de persoane angajate în sectorul public, precum şi privilegiile, de multe ori nemeritate ale aristrocraţiei bugetare, care au generat o discriminare accentuată a sectorului privat, Consiliul Naţional al partidului politic Dreapta Liberală a hotărât să iniţieze un proiect naţional de strângere de semnături pentru iniţierea unui referedum care să stabilească un raport de maxim 10% angajaţi în sectorul public din total angajaţi în România”, a declarat Viorel Cataramă, conform Mediafax.
Numărul de angajaţi din sectorul bugetar a crescut în prima jumătate a anului trecut cu aproape 10.000, ajungând ca în luna iunie 2018 să lu­creze aproape 1,22 milioane de per­soane în sectorul public, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanţe, citate de Ziarul Financiar.
În anul 2015, 30% din efectivul total de salariaţi din economie lucrau în sectorul de stat sau în administraţia publică, fie în companiile deţinute de stat sau în autorităţile de stat „autofinanţate“.

foto: Digi24

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. nu stiu daca 10% este cifra corecta,oricum sunt foarte multi suntem in epoca calculatorului

  2. Interesant este cum a ajuns la 10 % !? Sper ca nu a scos cifra din burta ca basescu cu 300 de parlamentari !

  3. Curajos d-l Catarama! Daca mai treceti si impozitarea pensiilor speciale cu 80% , aveti votul familiei mele pentru prezidentiale!

    • Sunt drepturi câștigate, yada-yada. Numai falimentul ne mai scapă de paraziții securiști. :)
      Utopii pentru copii.
      Economia României, bazată pe consum, e alimentată de bugetarii cu job veșnic și creditare sigură. :)))) Aruncă-i pe ăștia la câini și vezi cine moare de foame. :))))))

  4. 10%? Ha, ha, ha,…Adica armata, justitia, politia, jandarmeria, pompierii, serviciile secrete, sistemul penitenciar, sistemul sanitar, sistemul de invatamant, muzeele, guvernul, vama, fiscul, primariile etc. sa dea afara 90% din personal? Pare ceva ca in filmele cu prosti.

  5. Are dreptate. Este vorba despre asa-zisul personal TESA, care s-a inmultit ca ciupercile. In toate sistemele enumerate de perseverentu de mai sus, au fost angajate rubedenii, amante, preteni, etc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998