CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9696 RON UP | 1 USD = 4.6562 RON UP | 1 GBP = 5.7565 RON UP

Propunere-șoc la Bruxelles: Statele UE, păsuite cu reducerea deficitelor bugetare dacă investesc în arme pentru Ucraina

11 comentarii / 4298 vizualizări / 29 aprilie 2023

Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a aloca păsuiri statelor membre UE pentru echilibrarea deficitelor bugetare, dar numai dacă acestea investesc banii în creșterea producției de muniție, considerată o prioritate în războiul din Ucraina.

Conform Bloomberg, oficialii UE au spus că cheltuielile militare, inclusiv pentru muniție și obuze, vor fi văzute ca sprijinind unul dintre obiectivele strategice cheie ale blocului și pentru asta ar putea crește timpul acordat guvernelor naționale pentru a ajusta deficitele bugetare chiar și până la șapte ani.

Propunerea implică revizuirea Pactului de Stabilitate și Creștere al UE, setul de reguli privind cheltuielile publice. Aceasta va completa planurile Comisiei Europene de a consolida industria de apărare, care urmează să fie prezentate săptămâna viitoare. Un reprezentant al Comisiei Europene a spus că, pentru a beneficia de păsuiri suplimentare, reformele și propunerile de investiții militare ale fiecărui stat membru vor fi evaluate împreună cu oficialii CE, iar acestea trebuie să fie „suficient de detaliate, prospective, limitate în timp și verificabile”, scrie Bloomberg.
O astfel de propunere trebuie să fie aprobată de statele membre ale Uniunii Europene și Parlamentul European.
Reamintim că zilele trecute, ambasadorii Uniunii Europene nu au putut cădea de acord asupra achiziției comune de muniție pentru Ucraina. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Propunem ca România să investească în construirea unor fabrici de armament astfel încât în următorul cincinal fiecare român să aibă o armă în casă, eventual sub pat. Numai așa România se poate apăra de o eventuală invazie rusească. Astfel, Ambasada Rusiei la București va putea să consemneze pe bune că România este un stat fascist, așa cum a postat zeci de ani la rând. Rusnacii ăștia obraznici consideră și astăzi trecerea Prutului de către armatele române, o invadare a Imperiului rus și o violentare a Mamei Rusia.

  • In august 2011, cu ocazia „zilei eliberarii Moldovei”, Kuzmin a declarat ca aceasta reprezinta „o zi luminoasa din istoria noastra comuna. Este ziua cand Moldova a fost eliberata de jugul fascist germano-roman.”
   https://stirileprotv.ro/stiri/stirileprotv-special/noul-ambasador-al-lui-putin-la-bucuresti-ii-considera-pe-romani-fascisti-de-ce-a-provocat-proteste-de-strada-la-chisinau.html

   • Kuzmin:
    „Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a fi următoarea Ucraină”
    „Maia Sandu riscă să repete politica sinucigașă a lui Volodimir Zelenski”
    Maia Sandu = Soros

   • hucraineanule

  • Dar pe toata

  • CRED CA JUDECI CU CURUL RUSII AU CONSIDERAT INVAZIE CIND RO. AU AJUNS LA STALINGRAD DE OMORIT COPII SI VIOLAT FEMEI NU MAI VORBESC CA AU FACUTO CU NEMTI LAUN LOC

   • Chiar cu curul judeca !

   • Mars.

    • sobolane jewkrainean!

 2. Disperare, se numește! Totul ca sa nu se prăbușească imperiul S.U.A., a cărui zvârcolire a inceput o dată cu războiul din Ucraina, colonia lor. Lupta e pe viață si pe moarte! UE devine alianță teroristă fățișă, condusă de o ineptă si obedientă. Preferă sa aducă in pragul colaps-ului țările membre, doar ca să salveze muribundul hegemonic. Marx spunea ca imperialismul va fi groparul capitalismului, si uite ca asa este. Bleaga Românie, cu idioții ei fruntași, va fi prima care se va înregimenta la ordinele cretine ale lui von der natzi. De aceea e Ciucă disperat ca nu are bani. Daca nu ne revoltăm, sucombăm inaintea Ucrainei!

 3. Asta va avantaja clar si net Romania, nu?
  Ce nu investeste Romania pentru Ucraina si ucrainenii de pe teritoriul nostru? Exista vreun domeniu in care Romania nu este servitorul Ucrainei?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998