CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Propunere spectaculoasa: USRPLUS vrea vacante scolare defalcate pe regiuni

1 comentariu / 2250 vizualizări / 26 aprilie 2021

Parlamentarii USRPLUS propun legea vacanțelor, prin care să se introducă un sistem în premieră la noi, și anume acordarea de vacanțe intersemestriale la date diferite, în funcție de regiune, pentru a se evita supraaglomerarea.

”Aţi mers în vacanţă intersemestrială la munte, la o staţiune de schi sau v-aţi înscris copilul într-o tabără de schi. Câte ore din viaţă aţi pierdut blocaţi în trafic pe drumuri naţionale, că autostrăzi încă nu avem? Efectiv, ajungem mai repede în Bulgaria decât până la o staţiune de munte în România. Câte ore pierdeţi aşteptând un telescaun sau teleschi? Ore de distracţie sau relaxare ratate stând la coadă. Sau blocaţi în aglomeraţie” a anunțat în parlament deputatul USRPLUS Alin Apostol.

”Acestea sunt câteva din motivele pentru care am propus ca vacanţa intersemestrială să se acorde, pe o perioadă de minimum o săptămână, în fiecare macroregiune, în mod succesiv, pentru a evita suprapunerea.
Astfel, actul educaţional nu este afectat. Durata anului şcolar nu se schimbă. Materia învăţată nu se comprimă. În schimb, turismul are de câştigat, dintr-o dată, de la 0 zile de vacanţă turistică la minimum 4 săptămâni de vacanţă turistică. Repet, elevii au o săptămână de vacanţă, numai că aceasta este acordată în funcţie de zona geografică. De exemplu, un elev din Baia Mare intră în vacanţă cu o săptămână mai devreme decât un elev din Bucureşti.
Ce vă propun nu este o născocire neprobată. Este un model existent deja în multe ţări europene, cu rezultate pozitive. Până şi Bulgaria ne-a luat-o înainte la acest capitol” mai spune deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ideea nu e chiar revolutionara,Franta folosind acest sistem de vacante pe zone,mai precis 3 zone.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998