CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Propunere-surpriza: parlamentarii incompetenti sa poata fi revocati din functii

0 comentarii / 1877 vizualizări / 9 decembrie 2016

Asociația “Clubul Liberal Ion C. Brătianu – 1875” reacționează la ceea ce numește ”contaminarea Dreptei de băsismul PDL-ist, coborâtă doar la nivelul unor interese personale”, și la incapacitatea ei de a participa convingător la dezbaterile electorale, prin lansarea unor propuneri de modificare a Constituției care să fie dezbătute în spațiul public, în perioada care urmează.

Între modificările propuse, într-un comunicat semnat de liderii Asociației, în frunte cu fostul deputat George Șerban, se numără revenirea la mandatul prezidențial de 4 ani, un control mai solid asupra serviciilor secrete, restrîngerea dreptului guvernului de a conduce prin ordonanțe de urgență, ca și introducerea unui mecanism prin care un senator sau deputat care nu își îndeplinește un minim de obligații ale activității parlamentare, să poată fi revocat, de camera din care face parte, cu avizul Curții Constituționale a României.
Asociația consideră, de asemenea, necesară blocarea prin lege și norme de control a migrației de capital către firmele din ”paradisuri fiscale” și prevenirea eludării de la plata impozitelor și taxelor reale, a firmelor care derulează activități economice pe teritoriul României. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998