CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Prostocratii Romaniei!

17 comentarii / 4846 vizualizări / 10 iulie 2021

”În loc să avem parte de mai puţini impostori şi nepricepuţi, numărul lor creşte văzând cu ochii. Cei mai periculoşi sunt cei din fruntea ţării şi a instituţiilor publice. Dominaţia incompetenţilor se consolidează pe baze politice. Cu fiecare decizie, România devine mai confuză, mai lipsită de coerenţă şi de direcţie. Oamenii promovaţi de PNL şi de USR ilustrează trecerea la prostocraţie ca tendinţă dominantă în politica românească. Pista de cursă lungă a impostorilor începe de la lipitul afişelor şi mobilizările la mitinguri şi sfârşeşte prin conducerea neprofesionistă a României”.

Rîndurile de mai sus aparțin reputatului gazetar Cornel Nistorescu și sunt desprinse dintr-o carte de excepție apărută ieri pe piață și care urmează curînd să aibă și o lansare oficială: ”Trecerea la prostocrație”, cu subtitlul ”Publicistică în starea de alarmă”. O carte reunind texte atent selectate de Octavian Știreanu și scrise de autori de calibru, de la Radu Călin Cristea, Ioan Buduca și Adrian Severin pînă la Andrei Marga ori episcopul Ignatie al Hușilor. Texte oglindind starea tristă a României actuale, o țară care se predă treptat prostocrației, conform termenului lansat la apă cîndva de filosoful Andrei Marga.

Și mai scrie Nistorescu:

”Apartenenţa la partide sau la servicii secrete este mai importantă decât parcursul profesional şi performanţa personală. succesiunea proştilor şi a nepricepuţilor, a inculţilor şi a sfertodocţilor face modă şi paralizează orice aspiraţie. Numirile scandaloase din ultimii 4-5 ani sunt cazuri unice ale
promovării prostiei dublată de trufie. Nu mai rămîne decît instalarea cu forţa a unor analfabeţi la Academia Română sau în fruntea universităţilor de tradiţie. Nu suntem prea departe, iar pericolul este enorm. Toate sunt consecinţe ale politicii şi democraţiei înţelese şi practicate pe dos.
„O mai rudimentară înţelegere a politicii pe aceste meleaguri şi cu efecte întinse nu a fost de la stalinism încoace”, afirmă Andrei Marga în „Trecerea la prostocraţie”, un eseu publicat în Cotidianul şi devenit referinţă în analiza eşecurilor din ţara noastră în aceşti ani. Tot Andrei Marga afirma în faimosul său articol că „În România actuală, s-a intrat într-un cerc vicios: inşi incapabili
se agită şi „aleg” un ins depăşit de funcţie, care, la rândul său, abuzează de Constituţie şi de instituţii şi dă funcţii neisprăviţilor, care trompetează cât de „bun guvern” sunt, în vreme ce ţara nu a realizat cu ei decât pierderi! Din nefericire, la această oră, aici prostocraţia a ajuns sistem.
Prostocraţia a devenit sistem, surogat de politică, fenomen, putere de stat, dar şi frână periculoasă în evoluţia societăţii româneşti. De la imbecilii propulsaţi de PsD până la domnişoarele de umplutură propulsate de actuala Coaliţie PNL-UsR se întind batalioanele trimise de partide să conducă
ţara. să profite de ea, nu să o conducă pe căile progresului!

În toţi aceşti ani, Cotidianul a scris continuu şi fără milă despre fenomen. Noi am semnalat practicile instalate cu putere de regulă, abuzurile, gafele,incoerenţa,nepăsarea faţă de valorile româneşti şi faţă de istorie, mimetismul ieftin la curentele politice importate. să nu zică unii că n-au ştiut.
Am făcut bătături de la relatarea cazurilor şi de la descrierea lor. Răspunsul a fost acelaşi. O şi mai puternică promovare a proştilor în poziţii de decizie. Proşti la şcoală, proşti în universităţi necunoscute, proşti în deciziile pentru ţară şi aroganţi în orice raport dat electoratului.
Pentru a nu lăsa demersurile noastre să se risipească pe internet, reunim în acest volum cele mai dureroase semnale trase de jurnaliştii şi colaboratorii redacţiei Cotidianul. Materialele se constituie într-un dosar al acuzării publice, într-un document grăitor al efectelor generate de trecerea la
prostocraţie.

România de azi îşi înfruntă cu greu valul de neîncredere şi eşecuri. Trista operă a celor care au condus-o şi încă mai se mai agaţă la cârma ei se regăseşte în aceste pagini în tot dramatismul ei.
Cu acest inventar riguros al strâmbătăţii lumii noastre politice ar putea începe o reconstrucţie. Editarea volumului ”Trecerea la prostocraţie” de către redacţia Cotidianul îşi propune să se constituie ca o primă cărămidă a unui demers civic de apărare şi de invitaţie la renaştere” mai scrie jurnalistul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Daca faci democtatie cu Cornel Nistorescu(strungar propagandist fruntas), Ion Cristoiu, Octavian Stireanu (toti de la Viata Studenteasca de prin 1970 toamna sau primavara, comunisti beton, ultraverificati de cadrele „noastre”), ce fel de democratie „iuropeana” sau amerloca poti sa ai ? Acuma sa stam strimb si sa judecam drept: tot utecistul batrin Andrei Marga e indignat? Tot pe el il vede presedinte tovarasul Stireanu? Dati-o dracului de ipocrizie, tovarasi! Stiti bancul cu Uzina de masini de cusut de la Cugir? Oricum le asamblezi, masinile de cusut tot kalasnikoave iti ies. Ma rog, utecistii batrini sint din nou la moda: a inceput revolutia cultural-economica in America, tovarasi!

  • S-a publicat și cartea despre prostovanii Securității, scriptul tău de la SRI venind ca o râgâială după o muie consistentă. Taci și înghite!!!

   • Madalin Hodor :
    „Tabelul cuprinzând colaboratori care sunt în legătura unităţii noastre“ conține, pe lângă numele publicate în primul articol, care au stârnit atâtea controverse, Ioan Aurel Pop, Cornel Nistorescu, Adrian Vasilescu, Dorel Abraham, Ioan Chiper, Dan Berindei, Adrian Vasilescu, Ștefan Cazimir, Valentin Păunescu, Sanda Racoviceanu, Anca Diana Radu, actual ambsador în Columbia, și alte persoane. Focalizarea exclusivă asupra domnului Ion Aurel Pop a făcut ca multe dintre ele să treacă neobservate.”

    • Madalin Hodor: „Ziarist era înainte de 1989 și ziarist a și rămas cel care figurează la poziția 122 din tabel: Nistorescu Cornel, „n. 15.12.1948, Tarmoș (Turmaș n.n.), Hunedoara, ziarist Flacăra” Despre actualul director-general al ziarului „Cotidianul”, Ion Cristoiu afirma în februarie 2011 că ar fi fost „plătit de DIE (Direcția de Informații Externe n.n.) să scrie articole înainte de 1989”. Cât de amuzantă (și adevărată) este această dispută vom vedea atunci când voi publica numele de pe cea de a doua listă.

     Înainte de Revoluție, Cornel Nistorescu a fost redactor la revista „Viața studențească” (1974-1980), la ziarul „Scânteia tineretului” (1980-1983) și la revista „Flacăra” (din 1983).

    • Primul pe lista securistului Hodor trebuie să fie Hodor.

     Dacă nu se află acolo, lista este incorectă.

   • Madalin Hodor: „În consecință, după ce l-a contactat pe Ion Cristoiu și i-a cerut un punct de vedere, a publicat articolul cu titlul „Mădălin Hodor confimă: Ion Cristoiu a fost sursă a Securității”. Întrebat direct dacă a colaborat sau nu cu Securitatea, jurnalistul de la „Evenimentul Zilei” (la acea dată) a dat un răspuns interesant: „Nu pot să răspund în abstract, pentru că nu știu despre ce unitate militară este vorba și nu știu care este documentul. /…/ Am înțeles, din lista anterioară publicată de domnul Hodor, că era vorba despre colaborări cu DIE”

    • România nu a fost condusă de Cristoiu și Nistorescu, deci caută-te de pulele securiste pe care le sugi în fiecare zi.

  • Cu activistii vechi eram o tara bogata, cu industrie si agricultura in topul european , cultura la cel mai inalt nivel ,scoala romaneasca recunoscuta la nivel mondial……acum cu acesti analfabeti functionali ne scufundam in saracie, prostie si hotie!

  • daca taceai tot prostul prostilor erai gunoiule

 2. În aceste condiții, singura speranță reală pentru „marea resetare” a politicii românești o reprezintă organizarea unei opoziții extra-parlamentare care să se ocupe încă din acest an de pregătirea unei soluții de prezidențiabil pentru când Iohannis va fi pe făraș. Eu mi-am îngăduit să scriu cândva că și românii pot avea abia acum, cu trei decenii întârzâiere, un Havel al lor, în persoana profesorului Andrei Marga.

  Iohannis oricum a intrat pe turnanta finală care-l va duce spre scopul principal pentru care a intrat în politică: o vilă de lux daiboj pe viață și o pensie babană.

  În anii care vin, serviciile îl vor decupla treptat de la centrul lor de putere, iar cei care-l idolatrizează acum își vor reorienta plecăciunea spre papucul viitorului stăpân. În schimb, Miami și Tenerife îl vor aștepta la discreție…

  Actualul „președinte” nu poate fi, însă, lăsat să plece de la Cotroceni fără nicio tinichea de coadă. La cât rău a făcut oamenilor și țării, acest analfabet funcțional în democrație trebuie, totuși, să poarte cu sine, în istorie, măcar o pecete, un semn de rușine pentru dihonia pe care a răspândit-o în societate, pentru nulitatea mandatului său, pentru mediocritatea vinovată în care a încurajat și legitimat huliganismul politic în parlament și în stradă (ceea ce a făcut forma de viață numită „Ceaușescu”, în ziua de Crăciun și în prima zi a Noului An, în fața locuinței unui fost șef de stat și cu complicitatea perfidă a autorităților, este de o hidoșenie înfiorătoare).

  Principal instigator la ură și violență, „președintele” cu pufoaica roșie Octavian Stireanu, Azi

 3. Opozitia lui Nistorescu tine pana la mascarada covid.Bine unsi de subventia guvernului covidist baietii dlui Nistorescu zburda cu fake-news-uri de import,cu tulpini si radacini ,si inchid gura celor care pun in cauza mascarada ca doar d-aia incaseaza banutii,ce dracu..Plus ca a pune in cauza trolii unguri pe care ziarul dsale ii publica cu maxima generozitate inseamna ca esti perdut ,nu vei fi piublicat in veci.Asa ca tovarasii sa bage sa banutii ocultei la buzunar si sa se apuce de gradinarit ,ca jurnalismul nu e pentru dansii.

 4. Mădălin Hodor este un torționar securist.

  Folosește arhivele false ale Securității, arhivele P U B L I C E, pentru a aruncă cu căcat în oameni decenți, în timp ce torționarii, S E C U R I Ș T I I, criminalii comunisto-securiști, sunt trași pe dreapta și îngropați în pensii speciale și beneficii de castă.

 5. […] Sursa: Inpolitics.ro […]

 6. @ Dome’le, și la lăutari e la fel, transmit oamenii din generație în generație ceea îi au de zis din funcționarea societății folosind instrumentele pe care le au la dispoziție și lăsând moștenire celor ce le urmează ceea ce și ei au învățat de la strămoșii lor, ?

 7. @ Deci, dom’le, și la lăutari e la fel, transmit oamenii din generație în generație ceea ce au de zis din funcționarea societății folosind instrumentele pe care le au la dispoziție și lăsând moștenire celor ce le urmează ceea ce și ei au învățat de la strămoșii lor, ?

 8. & Iată că și generațiile mai tinere de cantautori transmit același tip de mesaj ca al profesorului Marga, în spiritul tradiționalelor linii trasate de lăutarii de altă dată, ?
  Spitalul de Urgenta – Carul tras de boi [Official Music Video] [Quarantine Video]
  https://www.youtube.com/watch?v=BsOS-iJtBRI&ab_channel=DanHelciug
  , ?

 9. & Dom’ Marga, „Bulibașa al filozofiei ardelenești”, din „Clanul Învățaților”, i-a găsit și lu’ „piranda” un loc vizibil printre învățații clanului pe care îl „păstorește”, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998