CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Provocare fatisa: miting ilegal in aceasta seara. Se vrea o noua serie de violente?

5 comentarii / 3830 vizualizări / 17 august 2018

Sub genericul ”Democrația moare în gaze și bastoane!”, mai multe organizații civice, Corupția Ucide, #Rezistența, Inițiativa România, Ștafeta Steagului UE și Abuzurile Jandarmeriei au lansat azi chemarea la un miting comemorativ în Piața Victoriei, la o săptămînă de la evenimentele de la mitingul diasporei. Marea problemă e că mitingul e ilegal – și nu în sensul neautorizării – și pare gîndit din capul locului ca o sfidare la adresa autorităților; se speră la o reeditare a violențelor de vineri?

”Vineri 17 august se împlineşte o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiaţi la atacul revoltător pe care forţele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetăţenilor paşnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieţei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior şi au căutat ajutor medical în zilele următoare. Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanţilor. Este nevoie să fim cel puţin 452 de persoane care să purtăm măşti (chirurgicale sau pentru zugrăvit) şi să reamintim lumii că democraţia moare în România în gaze şi bastoane”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Numai că acest miting are o particularitate care îl diferențiază de toate mitingurile de pînă acum: ora de începere coincide, practic, cu ora de la care legislația de la noi interzice mitingurile.

Astfel, art. 2. din legea adunărilor publice stipulează:
”Adunarile publice trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, cu protectia participantilor si a mediului ambiant, fara sa stanjeneasca folosirea normala a drumurilor publice, a transportului in comun, cu exceptia celor autorizate, functionarea institutiilor publice sau private, a celor de invatamant, cultura si sanatate, a unitatilor economice ori sa degenereze in actiuni turbulente de natura a pune in primejdie ordinea si linistea publica, siguranta persoanelor, integritatea corporala, viata sau bunurile acestora ori ale domeniului public, si nu pot fi continuate dupa ora 23,00, caz in care intra sub incidenta dispozitiilor Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, republicata”.

Iată, deci, nu una, ci chiar două legi care interzic mitingurile după orele 23,00, ori, mitingul anunțat în această seară la acea oră abia începe.
Lucru pe care mitingiștii de profesie nu au cum să nu îl cunoască.

Din acest moment, se deschid două posibilități:

Fie jandarmeria interzice din capul locului mitingul, conform prevederilor legale, caz în care sigur se va ajunge la violențe.
Fie jandarmii se fac că plouă, accentuînd și mai dramatic impresia că nu cunosc procedurile și nu știu să aplice legea. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Well, în al doilea caz, „atacul revoltător” o să se dea abia la anul, la urne, când Iohan Pașa și compania își vor număra achingiii. Dac-o să le iasă un scor și mai dramatic decât în 2016, le recomand să ia un cataroi din cele smulse din pavajul Pieței Victoriei și să-și dea în gleznă cu dânsul. Cam de 20 de ori pe zi.

 2. mai trimite psd niste provocatori sa bata jandarmi, mai minte antena 3 ca sunt jandarmi morti ca sa poate fi acuzat iohannis de instigare si suspendat/demis. stim scenariul psd, l-au incercat pe 10 august. si la mineriadele din anii 90. cine beneficiaza daca jandarmii sunt batuti? nu iohannis, ci psd-ul. deci e posibil ca psd sa mai trimita batausi din nou ca sa fie victime printre jandarmi si astfel iohannis sa fie acuzat ca a instigat si sa fie suspendat/demis. e scenariul moscovit: trimiti batausi la protestele opozitiei pentru ca sa acuzi opozitia ca e extremista/violenta/fascista etc. asa face putin, asa face lukanshenko, asa facea cnn si obama cu republicanii

 3. Dl. ”abc”, cred ca sunteti in stare de soc dupa ultimile evenimente externe: Angela Merkel a lut-o pe urmele PSD-ului, vinde Germania rusilor!

  Daca analizam cine castiga din haosul politic si social creat si sustinut de marele patriot roman Werner Iohanis, cel mai probabil ”mitingul diasporei” (ca la noi, adica fara diaspora), din 10, aug., a fost un ”scenariu moscovit”, pentru ca singura putere care profita de slabirea Romaniei este Rusia, noua aliata a Germaniei.

 4. Dl. ”abc”, redau cateva informatii de pe site-urile de stiri:

  ”Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri (18.iul.2018, n.n.) la Palatul Cotroceni pe Karin Kneissl, Ministrul Federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri Externe al Republicii Austria”.

  Karin Kneissl reprezinta, cum se stie, Partidul Libertății (FPÖ) în guvernul de dreapta din Austria. (Partidul Libertatii, ”un partid naţionalist fondat după Al Doilea Război Mondial din foşti membrii ai partidului nazist”).

  Cine a avut ce-a mai critica atitudine fata de genocidul de la mitingul diasporei (fara diaspora)? Austria, cum bine se stie.

  Cine vine la nunta, la doamna ministru de extrema dreapta Karin Kneissl ? Cu siguranta, deja ati aflat.

  In concluzie, vorba dumneavostra, ”scenariu moscovit” 100%.

 5. Domnule Perseverent, cred ca vorbiti in van. Individul abc este intors cu cheita si oricum nu o sa recunoasca nici asta si nici ce incercati sa-i explicati.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998