CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Provocare majoră pentru SRI

0 comentarii / 2177 vizualizări / 18 martie 2015

Uriașul scandal generat de toate dezvăluirile legate de Horia Georgescu, ex președintele al Agenţiei Naţionale de Integritate, reverberează tocmai unde te aștepți mai puțin. În interiorul Serviciului Român de Informaţii. Este prima provocare majoră cu care se confruntă Eduard Hellvig, de la instalarea sa în fruntea celui mai important serviciu secret al România. Este sau nu, a fost sau nu Horia Georgescu ofițer acoperit SRI? Și dacă da, și dacă nu, cum de și-a permis Serviciul Român de Informaţii să acopere o fraudă de mari proporții, cum este falsificarea de către fostul președinte al Agenţiei Naţionale de Integritate a propriei diplome de facultate?
Fratele lui de Horia Georgescu, frate de tata, nu și de mamă, l-a reclamat, public, pe acesta. În sensul că are o diplomă falsă de absolvire a Facultății de Drept. Întrebat de reporterii Antena 3 cum de a ajuns în situația de a-și denunța, public, propriu frate, acesta a dat o explicație plauzibilă. Și anume că, Horia Georgescu, fratele mai mic, o apucase pe drumuri greșite. Petrecea prea mult timp în baruri și discoteci, căzuse în darul beției și „trăgea iarbă pe nas”. În calitate de frate, a hotărât să încerce să-l recupereze astfel încât, timp de patru ani l-a ținut lipit de el, în societatea comercială pe care a fondat-o la Brașov. Sunt exact cei patru ani în care, dacă ar fi avut o diplomă autentică a Facultății de Drept, Horia Georgescu ar fi trebuit să se afle în altă parte. În amfiteatre, în săli de seminar, la examene și în biblioteci. Dar, timp de patru ani, cum afirmă, insistent, fratele său, Horia Georgescu nu a făcut nimic din toate astea. El spune, răspicat, că diplomă este falsă. În ciuda faptului că acest „detaliu” ar putea să-l implice pe tatăl său, fost securist, fost director al Penitenciarului Codlea și, în perioada respectivă, cadru didactic universitar, la Ştiințe Juridice.
De ce își denunță fratele acest membru al familiei Georgescu? O explică tot el. Cu subiect și predicat. În cei patru ani, lucrând împreună cu Horia Georgescu pe post de colaborator și individ aflat într-o perioadă de recuperare, firma a înregistrat un câştig de trei sute de mii de euro. Horia Georgescu, cum-necum, a subtilizat acești bani, sub pretextul că aranjează în așa fel lucrurile încât să nu se plătească impozite și suma respectivă să nu apară în vreo declaraţie a sa de avere.
Ceea ce înseamnă, nici mai mult, nici mai puțin, că de la diploma falsă de absolvire a Facultăţii de Drept, s-a ajuns și la sustragerea de la plata taxelor și impozitelor, și la o operațiune de spălare de bani, și la fals în declarații și la altele.
Care altele? Horia Georgescu a absolvit, în baza diplomei reclamate drept false, Academia Naţională de Informații, aparţinând Serviciului Român de Informaţii. După care, și-a început strania carieră, în care a șantajat și a furat, inclusiv din postura de angajat al Parchetului Național Anticorupţie. Pe care și-a cumpărat-o, conform denunțului fratelui său, cu suma de 30.000 de euro, livrată în prezența fratelui său, într-un autoturism, bani fiind scoși din torpedo. Cel care a luat mită, un nume încă necunoscut, era, la acea dată, un înalt funcționar al Parchetului Național Anticorupţie.
Toate acestea au fost posibile. Ceea ce înseamnă că există responsabili ai Serviciului Român de Informaţii care, de dragul de a-și plasa un om în fruntea Agenţiei Naţionale de Integritate, au acoperit mai multe fapte ilegale. De care, SRI nu ar fi avut cum să nu aibă cunoștință.
Așadar, cine răspunde? Cine sunt vinovații din SRI? Cine sunt cei care, complici ai unui infractor, l-au favorizat și, mai mult, au făcut, în favoarea lui, trafic de influență, pentru a-l plasa în fruntea unei instituții, de unde, șantajat fiind, să poată executa, la comandă, sute de oameni politici?
PS: Pentru ca nu care cumva, cineva de la SRI să facă pe niznaiul, și să spună că nu a știut, pun la dispoziția opiniei publice, pe blog-ul meu, pe pagina mea de Facebook şi pe site-ul Corectnews, adresa pe care am făcut-o, împreună cu senatorul Valer Marian, în calitate de senatori, Consiliului Național pentru Integritate, prin care am solicitat o verificare a declarațiilor de avere ale lui Horia Georgescu și a unor fapte reprobabile din trecutul său. Adresă la care am și primit un răspuns în sensul că, Horia Georgescu este curat ca lacrima. Ca lacrimă cu care ar trebui să plângă cineva, care s-a făcut responsabil de un răspuns fals, formulat pe adresa unor senatori al României. (Sorin Rosca Stanescu)

Link adresa:
http://www.corectnews.com/politics/comunicat-de-presa-horia-georgescu-presedintele-ani-este-incompatibil

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998