CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD acuza: Protejata lui Basescu a adus TAROM in sapa de lemn

0 comentarii / 1450 vizualizări / 14 iunie 2011

Compania Tarom a fost adusă în sapă de lemn de Ruxandra Brutaru, ”protejata președintelui Traian Băsescu”, concernul acumulând pierderi de 136 de milioane de euro doar în ultimii doi ani, fonduri care se pare că au fost uzitate de PDL pentru acoperirea cecurilor medicilor de familie care doreau o majorare a bugetului lor cu 200 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al PSD, remis redacției.

O gaură de 136 de milioane de euro

”Departamentul pentru Transporturi şi Infrastructură al PSD a atras atenţia, de-a lungul timpului, asupra numeroaselor probleme pe care le are compania Tarom, din cauza managementului defectuos şi al dezinteresului Ministerului Transporturilor faţă de singura companie aeriană de stat a României. Conform situaţiilor financiare, în anul 2010, Tarom a înregistrat o pierdere de 332,48 milioane lei (79,97 milioane euro), în creştere cu 41,6% faţă de anul 2009, când s-au raportat pierderi de 234,69 miloane lei. În cei doi ani de mandat cât a fost la conducerea companiei aeriene de stat, Ruxandra Brutaru, protejata tuturor miniştrilor PDL ai transporturilor şi a lui Traian Băsescu, a produs pierderi record, de 136 de milioane euro. Şi în anul 2008, la Tarom, s-a înregistrat o pierdere operaţională de 71 milioane dolari, corectată cu venituri financiare până la 33 milioane dolari pierdere. Veniturile companiei au urcat, în 2010, cu 15% şi au ajuns la 1,287 miliarde lei (305,93 milioane euro). În acelaşi timp, cheltuielile au crescut cu 20,8%, de la 1,34 milioane lei la 1,62 miliarde lei.
De asemenea, o altă problemă majoră o constituie întârzierea cu care se prezintă, în fiecare an, situaţiile financiare ale companiei, în mod voit, pentru a se ascunde situaţia reală şi pentru a se găsi cât mai multe justificări la dezastrul în care se află compania, de când PDL a preluat conducerea Ministerului Transporturilor. În acelaşi timp, cu banii pe care compania Tarom i-a pierdut în ultimii ani, din cauza conducerii, şi care, cel mai probabil nu vor fi recuperaţi, s-ar fi acoperit cererile medicilor de familie, care doreau o majorare a bugetului lor cu 200 milioane lei, pentru ca medicina de familie şi, în final, pacienţii, să supravieţuiască. Departamentul pentru Transporturi şi Infrastructură al PSD cere Ministrului Anca Boagiu să îşi asume răspunderea pentru situaţia financiară gravă în care se află compania Tarom şi cere să dispună sancţionarea vinovaţilor şi recuperarea pierderilor”, se arată în comunicat. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998