CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD acuza Puterea ca a batjocorit sarbatoarea nationala

0 comentarii / 1151 vizualizări / 1 decembrie 2010

PSD acuză ”membrii importanţi ai actualei Puteri” că încearcă să-şi bată joc de simbolurile naţionale şi afirmă că la manifestările de la Arcul de Triumf a fost încălcat protocolul oficial care stabileşte Regulamentul Onorurilor şi Ceremoniilor militare.

”Astăzi, 1 Decembrie, cu ocazia evenimentelor organizate pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României a avut loc un fapt fără precedent. Încălcându-se protocolul oficial (…) onorul militar a fost dat primului-ministru, şi nu preşedintelui Senatului, prezent la eveniment”, susţine PSD într-un comunicat transmis Agerpres.

Sursa citată precizează că, potrivit Ordinului MApN din Nr. 30 din 12 Martie 2009 în articolul Nr. 10 se specifică: ”Onorul militar se acordă în situaţiile şi în condiţiile stabilite pentru fiecare caz în parte de către organizatori, conform anexei nr. 2, astfel: a) preşedintelui României, preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, primului-ministru, ministrului Apărării Naţionale şi şefului Statului Major General”.

Ei consideră că anul trecut preşedintele României a făcut ”un gest de sfidare”, refuzând public să dea mâna cu foştii şefi de stat. De asemenea, anul acesta, la Alba-Iulia, steagul naţional ”a fost batjocorit de reprezentaţii locali ai PDL”, care au introdus în culorile drapelului portocaliul, se mai arată în comunicat.

Aocial-democraţii consideră că ”gestul flagrant” de la evenimentele organizate la Bucureşti pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României este cu atât mai condamnabil cu cât a implicat una dintre structurile care se bucură de cea mai mare încredere a românilor: Armata Română.

”Lipsa de discernământ a reprezentaţilor actualei Puteri a pus Armata Română în poziţia jenantă de a se supune capriciilor unor oameni care, de câteva luni de zile, nu încetează să îi umilească pe soldaţi”, apreciază PSD.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998