CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD: Adîncirea canalului Bâstroe va avea efecte fatale asupra Deltei

9 comentarii / 3035 vizualizări / 20 februarie 2023

PSD cere autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe, potrivit unui comunicat oficial dat azi presei.

”Adâncirea fără precedent a Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigația navelor de mare capacitate, modifică dramatic debitul și circulația apei, cu efecte fatale asupra biodiversității Deltei Dunării. România s-a dovedit un vecin și partener onest. A primit milioane de refugiați ucraineni, le-a asigurat casă, masă, locuri de muncă pentru adulți și școală pentru copii. A facilitat exportul grânelor ucrainene, cu mari eforturi și costuri considerabile. A asigurat sprijin internațional și suport în toate modurile posibile pentru ca Ucraina să reziste în fața invaziei rusești.
Ucraina a avut și va avea în România un aliat pe care se poate bizui! Și, tocmai de aceea, cu atât mai mult este datoare să protejeze această relație bilaterală.

PSD n-a avut și nu are nicio șovăială să apere Delta Dunării, bun inestimabil al întregii umanități. De aceea, încă de săptămâna trecută, a tras primul semnal de alarmă, prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

Mai mult, astăzi PSD a cerut în mod oficial Comisiei Europene, prin europarlamentarul Victor Negrescu, să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte.

În egală măsură, PSD solicită tuturor autorităților române să se manifeste cu convingere și fermitate pentru apărarea și protejarea patrimoniului de importanță universală al Deltei Dunării.
Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile și să transmitem intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării!” se mai arată în comunicat. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. In sfarsit, carpele lui johannis au inceput sa falfîie ! De frica pierderii de voturi. Canaliile incep sa se agite.

  • Colaborare onesta?Pai cand ne-am rugat de ei 5 ani ptr.tratatul de aderare la UE(unde TAPUL Constantinescu a vandut tratatul pe 0 conditii) ne asteptam acum cand sunt coplesiti de alte probleme sa aiba o minima decenta.Despre ce vorbim? UTOPIE e un eufemism ca sa nu zic de „rahat

 2. Ce colaborare bilaterala onesta? Cu cine? Cu ucrainienii? Pana la actualul razboi ce bilaterale au fost intre noi? Cata onestitate bilaterala exista in oprimarea românilor nostri din Ucraina si a preotilor ortodocsi – lasati de izbeliste de statul roman si privilegiile de care se bucura fugiții din Ucraina in România, care ii pupă in fund? Noi intotdeauna suntem blegi si prosti. De 1 an de zile vedem pana unde merge obraznicia paiaței Zelenski dar intoarcem privirea. Dupa Bîstroe mai vine si altceva si tot asa. De ce in Ungaria nu se intamplă lucrurile astea? Cum de Orban poate sa puna propriul popor mai presus de orice ? Fara servicii secrete. Doar el. Noi am ajuns unde am ajuns din cauza acestor servicii secrete păguboase, conduse de scelerati si de lichele, care s-au amestecat in toate domeniile, până au aservit țara de tot. Fara ele am fi dus-o muuult mai bine, nu ne-ar fi luat altii bogatiile, suveranitatea si demnitatea. Dar sri-istii sunt inamovibili? Nu ii trage nimeni la raspundere?

 3. Dragarea e finalizata. Deci, praf in ochii lumii.

 4. PSD, cu nazistii vrei sa ai ”onestitate” ?
  CU NAZISTII,BA, ATI INTELES N A Z I S T I !
  Veti lua la alegeri 1% si va veti ducece dracului la haznaua istoriei.
  Alaturi de toate partidele, citeste ”gastile”, care au distrus Tara asta !!!
  Hai siktir ciolacule !
  Hai siktir maciuca !!!

 5. „Nu se pune in balanta ajutorul pe care trebuie sa-l facem umanitar si economic si nu numai Ucrainei cu situatia de la canalul Bastroe”, a afirmat Ciolacu.
  „Daca vreti sa ridicam un satelit sa urmarim Ucraina, ce se intampla pe Bastroe, cred ca nu e cazul. Nici balone, nici drone, ca este un stat prieten al nostru, Ucraina”, a continuat Ciolacu.
  … asta este PSD-ul lui Iohanis, lui Ciolacu, lui Aurescu, lui Grindeanu si gashca… restul este vrajeala “eftina”!

 6. Bai, PSD!
  Actiuni concrete, nu vorbe!
  Sunteti in stare sa cereti:
  – taierea alocatiilor ucrainienilor care stau in tara;
  -repatrierea prin verificarea atenta a tuturor refugiatilor intrati fraudulos;
  -incetarea acordurilor militare si economice;
  -blocarea accesului pe Dunare a navelor ucrainiene.
  Sau doar parole, parole…

 7. Ucrainenii lucraza la canal din decembrie, anul trecut…stia toata lumea, dar noi eram ocupati cu artificiile de la Kiev…mi se pare ciudat ca nimeni n-a gasit timpt sa informeze partea romana (ca, de cand cu generalizarea digitalizarii si extinderii puterii serviciilor, Romania are informatii numai de la ‘partenerii strategici’…) ca slavitii le pregatesc inamicilor, teroristilor si criminalilor rusi un canal navigabil si exclusivitatea la gurile Dunarii…nici macar rusii, vesnic preocupati de pericolul in care pune NATO tarile membre si partenere, n-au suflat o vorba despre cadoul marginasilor imperiului,,,
  P.S. Siria a fost bombardata de israelieni doar ca au banuit existenta unui iranian ostil pe teritoriu…sunt convins ca n-au murit civili, probabil toti sunt, deja, in Europa, la ei au ramas numai combatanti…in vremea asta, cel mai important, scump si pazit personaj global al momentului face o vizita intr-o tara distrusa de bombardamente criminale, cu populatia civila vanata de teroristii rusi si vecini…e ceva ce ne scapa…doar daca, nu cumva (si cred asta) e sarutul lui Iuda…dupa Macron si comp. era nevoie si de bigbrother sa-l linisteasca pe clovn, ba i-a dat si o pomana de juma de milion,..americanii par mai interesati sa provoace China, nu sa se razboiasca, doar sa-si joace cartea sanctiunilor si sa inghete conturile si afacerile chineze…a mers cu rusii…oricum europenii sunt victimele propriei lor suficiente

 8. Foarte multa lasitate si capete plecate in legatura cu aceasta chestiune. Inca o data tradatorii de tara se ascund in spatele ”valorilor europene si transatalntice” fiind surzi, muti si orbi. Am asteptat, ca unii, altii, mai competenti, de ex. si A. Năstase, in calitate de fost ministru de externe, având pregatire in domeniul dreptului international, sa aiba o pozitie in ceea ce priveste canalul Bâstroe. Dar nu, noi mergem inainte sa plângem dupa Ucraina – cat sunt de oprimati coruptii de ei, cat este de cur-ajos psihopatul Zelenski, cat sunt rusii de răi ca uite ce le fac. Dar ce o fi facut Putin României incat sa il urâm atat, nu am aflat nici pana in ziua de azi. Judecam Rusia istoric, dar nu judecăm Germania deloc. Mai mult rău decat a facut Germania si decat fac azi SUA, nu vor face rusii nici in o mie de ani. Tot plangem fals dupa Basarabia, dar Bâstroe si Delta Dunării si ce-o mai urma, dă-le naibii. Cand o fi devenit Ucraina ”prietenul nostru”, nu stim. Numai fosta Yugoslavie nu ne-a fost prietena, le-am permis criminalilor de la NATO sa ii bombardeze. Dar probabil ca tot rusii erau vinovati si aici.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998