CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD ar putea depune motiune anti-Igas din cauza meciului Petrolul-Steaua

0 comentarii / 1460 vizualizări / 31 octombrie 2011

Principalul partid de opoziție, PSD, ia în calcul depunerea unei moțiuni simple, în parlament, prin care se va cere demisia actualului ministru de Interne, Traian Igaș, informația fiind confirmată, pentru Inpolitics, de către președintele Victor Ponta.

Moțiunea, despre care s-a discutat azi, la nivelul liderilor partidului, ar viza două puncte, deși, în cazul lui Igaș, potrivit lui Victor Ponta, ”lista ar fi interminabilă”: primul punct e reprezentat de eșecul organizării recensămîntului, ministrul de Interne fiind, potrivit legii, președintele Comisiei de recensămînt responsabilă cu organizarea acestuia. Pînă la finalul perioadei stabilite pentru activitatea recenzorilor, se pare că a fost acoperită mai puțin de 90% din populație, ceea ce înseamnă că România ar putea apărea în datele oficiale cu o populație de cca.17 milioane de locuitori inclusiv din cauza lipsei de organizare.
Un al doilea punct ar viza incapacitatea MAI de a contracara fenomenul huliganismului de pe stadioane, care a condus la incidentul sîngeros de la meciul Petrolul-Steaua. Dacă va fi adoptată, moțiunea nu va însemna neapărat obligativitatea demisiei lui Igaș, dar ar reprezenta, totuși, un important semnal de alarmă al parlamentului în legătură cu activitatea acestuia. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998