CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

PSD – atac la pupila lui Iohannis: „De ce nu sunt gata legile Educației?”

1 comentariu / 1839 vizualizări / 8 noiembrie 2022

PSD declanșează un atac la Ligia Deca, pupila președintelui Klaus Iohannis instalată la cîrma Educației, avertizînd într-o declarație parlamentară asupra tergiversării noilor legi ale educației, ceea ce face improbabilă aplicarea lor din viitorul an școlar.

”Doamnă ministru, ce se întâmplă cu noile legi ale educaţiei? Când vor fi adoptate pentru a fi prinse în bugetul pe 2023? Vor produce efecte în anul şcolar 2023-2024? Este foarte târziu!” afirmă deputata PSD Ana Predescu.

”De fapt, legile educaţiei nu sunt gata! Acţiunile şi declaraţiile doamnei ministru tergiversează finalitatea acestui proces. Dacă la preluarea mandatului, termenul de 31 octombrie a fost vehiculat pentru a avea o formă consolidată a legilor, acum s-a mai amânat încă două săptămâni pentru dezbaterea publică. Această amânare încalcă din nou Memorandumul aprobat pentru Programul legislativ al Guvernului României, dar asta nu este o surpriză, pentru că pe tema „România educată”, toate termenele înaintate au fost încălcate.

Doamna ministru Ligia Deca are sarcina extrem de importantă de a finaliza şi de a transmite spre adoptare legile educaţiei. Poate doamna ministru nu a avut timp să se acomodeze cu aparatul de lucru din Ministerul Educaţiei sau poate nu este suficient de racordată la realităţile din sistemul de învăţământ din România. Rămâne de văzut cum va pilota acest proiect deosebit de important pentru educaţia românească şi pentru societatea românească, însă posibilitatea de a rata implementarea începând cu noul an şcolar se conturează cu fiecare zi în care se amână” acuză deputata. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Ce face aceasta femela se pregateste sa ingenuncheze pentru a-l deschide la prohab pe secu Iohannis.Are mai multe talente femela in afara aceluiade a fi frizerita !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998