CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD ataca DNA: obstructionarea Justitiei si implicarea in politica

0 comentarii / 1616 vizualizări / 31 mai 2012

Astazi, la sedinta saptamanala a departamentelor din cadrul Consiliului National al PSD a fost prezentat si discutat un document intitulat “Statul politienesc si violarea drepturilor omului, in regimul PDL”. Materialul cuprinde doua capitole importante, “Obstructionarea justitiei de catre DNA” si “Controlul politic asupra sistemului judiciar, incepand cu epoca Monica Macovei”.

Documentul urmeaza a fi prezentat primului ministru, Victor Ponta, ministrului Justitiei, Titus Corlatean, existand, de asemeni, si propunerea de a fi discutat la nivelul conducerii USL.
Printre chestiunile extrem de grave prezentate in raport se numără, potrivit unui comunicat remis presei de către Codrin Ștefănescu, secretarul Consiliului Național al PSD:

– Incalcarea independentei judecatorilor si procurorilor prin impunerea controlului politic asupra sistemului judiciar;
– Aservirea politica a autoritatii judecatoresti, prin subminarea credibilitatii acestora;
– Implicarea procurorilor DNA in inventarea unor procese politice;
– Politizarea anchetelor si fabricarea, la ordin, a dosarelor politice, dupa metodele utilizate in anii `50, de comisarii bolsevici;
– Ignorarea dreptului la aparare, a expertizelor si a martorilor, in procesele de aceasta natura;
– Promovarea unei retorici calculat structurata pe elemente de ura si minciuna impotriva oponentilor politici, prin insasi subminarea fundamentului democratiei si statului de drept;
– Coordonarea, la nivel politic, a operatiunilor de indepartare din posturi, unele chiar decizionale, a unui numar, exagerat de mare, de procurori obiectivi si independenti;
– Aducerea unor reale prejudicii sistemului judiciar in ochii opiniei publice;
– Directa implicare a unor lideri politici ai PDL in elaborarea unor materiale mincinoase, prezentate ca documente oficiale, organismelor internationale. In acest sens, exista un subcapitol extrem de bine documentat, legat de directa implicare a Monicai Macovei.

”In concluzie, se mai arată în document, lideri politici ai PDL incepand cu Monica Macovei si sfarsind cu procurori DNA, aserviti, in mod oficial, fostului partid de guvernamant, au discreditat, in ultimii ani, in mod constant, procesul legislativ atat in interiorul cat si exteriorul tarii, in acelasi timp intoxicand sau, dupa caz, efectiv mintind mass-media din tara si strainatate, conform unui grafic extrem de bine elaborat. Totodata, au fost incalcate hotararile Parlamentului Romaniei si au fost emise, public, opinii prin care se trasa cursul “oficial”, pe care urmau sa le ia investigatiile penale, respectiv unele decizii judecatoresti, prin presiuni directe sau ordine publice.
In fapt, acesti comisari PDL, asa-zisi campioni ai luptei impotriva coruptiei, au fost, in realitate, instigatorii si coordonatorii acesteia, toate acestea fiind probate in documentul mai sus amintit. O serie de ordine politice, in contextul mai sus amintit, au fost impuse invocandu-se, in mod cu totul bizar, asa-zise “ratiuni de stat””. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998