CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

PSD ataca SUA: ”Americanii ne consideră carne de tun prin diversele lor războaie”

0 comentarii / 1386 vizualizări / 5 noiembrie 2013

Diplomația americană se vede criticată tăios în parlament de către reprezentanții partidului de guvernămînt, PSD, deputatul de Iași Vasile Mocanu afirmînd, într-o declarație oficială, că ambasadorii trimiși de Washington la București nu sunt altceva decît varianta mai elevată a lipitorilor de afișe din campaniile electorale. În plus, el afirmă că americanii ne consideră carne de tun prin războaiele proprii, fără a ne arăta măcar un respect minimal.

”Deşi au avut şi mari nume în diplomaţie, aceasta nu a fost punctul forte al Statelor Unite. Este suficient să ne aducem aminte, doar în ultimii 25 de ani, de ambasadori americani au fost la post în Bucureşti şi vom vedea că nu s-au înghesuit prea mulţi diplomaţi de carieră, ci mai degrabă varianta americană mai elevată a „lipitorilor de afişe” din România. Adică, oameni care au contribuit, financiar sau altfel, la campaniile prezidenţiale, au primit câte-o sinecură în fruntea ambasadei Unchiului Sam” acuză Mocanu.
El dă exemplul fostului ambasador Mark Gitenstein, ”un ins care nu ştia ce-i cu el pe la ambasada SUA în România” și care ”A devenit un fan al lui Băsescu şi s-a imixtionat în favoarea acestuia în politica românească de câte ori a avut prilejul, nu rareori încălcând toate uzanţele diplomatice. Pentru meritele sale deosebite, acum conduce Fondul Proprietatea”.

Mai mult, Mocanu introduce în ecuația incompetenței americane și marii teroriști: ”Aceiaşi copii mari – americanii – iau de bune, pe nemestecate cam tot ce li se spune din partea unor oameni care, din diverse motive, au o imagine pozitivă în faţa administraţiei. Şi nu o singură dată s-au înşelat! Să ne aducem aminte doar de Osama bin Laden: sprijinit din greu de americani cât a luptat împotriva sovieticilor, dar care nici măcar o clipă nu a fost bănuit că s-ar putea îndrepta împotriva americanilor! Sau Saddam Hussein, păstrat la putere în Irak de către aceeaşi administraţie americană, dar care s-a dovedit unul dintre marii duşmani ai Americii” afirmă el.

”Cred, totuşi, că marea naţiune americană, dacă tot ne consideră parteneri buni de a fi carne de tun prin diversele lor războaie, ar putea măcar să ne arate un respect minimal, trimiţând la post, la ambasada care reprezintă SUA pe pământ românesc, măcar nişte diplomaţi de carieră, care nu întâi vorbesc şi apoi gândesc” conchide deputatul pesedist. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998