CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9686 RON DOWN | 1 USD = 4.5785 RON DOWN | 1 GBP = 5.8072 RON DOWN

PSD cere anchetarea cazului Petrov in Parlament: Cine a ascuns dovezile?

7 comentarii / 3528 vizualizări / 4 aprilie 2022

PSD solicită comisiilor parlamentare de Apărare și de control al SRI să demareze o anchetă privind modul bizar în care dovezile colaborării lui Traian Băsescu cu Securitatea au stat dosite ani de zile spre a apărea după ce nu a mai fost președinte.

”Cine a ştiut de existenţa acestor documente? Cine le-a ascuns? Şi, evident, cine le-a dat publicităţii? Şi de ce nu a făcut-o în 2004, când domnul Băsescu a candidat pentru prima oară la funcţia de preşedinte al României?” afirmă deputata Mirela Adomnicăi într-o declarație parlamentară.

”Sunt întrebări care nu pot rămâne fără răspuns, pentru că dincolo de culpa stabilită de instanţă pentru dl Băsescu, s-a creat un precedent extrem de periculos cu privire la modul în care sunt folosite anumite informaţii compromiţătoare la adresa unor demnitari de rang înalt din statul român. A fost şantajat dl Băsescu în cei 10 ani de mandat, cu aceste documente? Sau, dimpotrivă, Domnia Sa nu este victimă, ci un preşedinte care şi-a folosit funcţia prezidenţială pentru a bloca apariţia acestor documente?

În oricare dintre ipoteze, lucrurile sunt extrem de grave, pentru că vizează funcţia cea mai înaltă din România. Nu putem trece nepăsători peste acest aspect. De aceea, fac un apel către toate instituţiile abilitate ale statului, inclusiv la comisiile de specialitate ale Parlamentului, să facă investigaţiile necesare pentru a stabili circumstanţele apariţiei acestor documente compromiţătoare la adresa fostului preşedinte al României. Pentru că dacă cei aleşi de popor nu acţionează în acord cu voinţa populară, ci după o agendă nepublică, a unor alte persoane nealese, atunci este vulnerabilizat însuşi sistemul nostru democratic” afirmă deputata. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Toti au ascuns ”probe”, la ordinul AMERICANILOR !
  Ce nu e clar ?!

 2. GERMINA ANA NAGAT…

 3. printre primii cu scuze tarash e mircea dinescu,
  „cine se scuza se acuza”.

 4. […] „Sunt întrebări care nu pot rămâne fără răspuns, pentru că dincolo de culpa stabilită de instanţă pentru dl Băsescu, s-a creat un precedent extrem de periculos cu privire la modul în care sunt folosite anumite informaţii compromiţătoare la adresa unor demnitari de rang înalt din statul român. A fost şantajat dl Băsescu în cei 10 ani de mandat, cu aceste documente? Sau, dimpotrivă, Domnia Sa nu este victimă, ci un preşedinte care şi-a folosit funcţia prezidenţială pentru a bloca apariţia acestor documente?În oricare dintre ipoteze, lucrurile sunt extrem de grave, pentru că vizează funcţia cea mai înaltă din România. Nu putem trece nepăsători peste acest aspect. De aceea, fac un apel către toate instituţiile abilitate ale statului, inclusiv la comisiile de specialitate ale Parlamentului, să facă investigaţiile necesare pentru a stabili circumstanţele apariţiei acestor documente compromiţătoare la adresa fostului preşedinte al României. Pentru că dacă cei aleşi de popor nu acţionează în acord cu voinţa populară, ci după o agendă nepublică, a unor alte persoane nealese, atunci este vulnerabilizat însuşi sistemul nostru democratic” afirmă deputata. (B.I.)Sursa: inpolitics.ro […]

 5. & Dacă sunteți de părere că domnul Iohannis și CSAT ascund dovezi ale colaborărilor cu fosta securitate nepublicând arhivele fostei securități , constituite din bani public, astfel încât să pernită accesul tuturor celor interesați la informațile din dosarele fostei securități, ?

 6. […] colțișor pe Inpolitics (site-ul condus de Bogdan Tiberiu Iacob) a apărut o știre care n-a făcut multe valuri. O doamnă deputat, necunoscută mie și multor […]

 7. […] colțișor pe Inpolitics (site-ul condus de Bogdan Tiberiu Iacob) a apărut o știre care n-a făcut multe valuri. O doamnă deputat, necunoscută mie și multor […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998