CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD dă atacul la Covid: ”Cînd se va declara închisă pandemia?”

1 comentariu / 1907 vizualizări / 2 noiembrie 2022

PSD ridică o problemă spinoasă pentru guvern, lansînd în parlament teza declarării închise a pandemiei de Covid-19. Printr-o interpelare parlamentară, deputata Ana Popescu cere ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să informeze oficial cînd se va lichida pandemia la noi, cu tot cu măsurile încă obligatorii pe care încă le impune.

”Slovenia este prima țară din UE care a anunțat public că pandemia de SARS-COV 2 a luat sfârșit pe teritoriul său, premierul Janez Jansa declarând că „suntem cea mai de succes țară din UE după modul în care au gestionat pandemia”. Deoarece cazurile de infectări au scăzut drastic și formele devin din ce în ce mai ușoare, presiunea asupra spitalelor și a medicilor fiind redusă, vă înaintez rugămintea de a expune care este numărul minim de cazuri la care România poate declara, la fel ca alte state, că pandemia s-a terminat.
Mai mult, dle Ministru, mi-au fost semnalate o serie de situații în care, în spitalele de stat, personalul medical a interzis pacienților să fie vizitați de către aparținători. Mâhnirea cetățenilor se naște din faptul că, deși cazurile de Covid sunt din ce în mai puține, în spitale, se păstrează protocoalele Covid care produc prejudicii atât pacienților cât și aparținătorilor. Prin urmare, vă rog să analizați speța și să prezentați pe ce bază legală se susține interdicția aparținătorilor de a vizita pacienții” mai solicită deputata PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. in spitalele de stat continua sistemul nazist de exterminare, mergi la camera de garda, te baga chipurile pe covid si te trimite acasa 5 zile sa mori

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998