CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

PSD da de pamint cu Predoiu: De ce ati incalcat decizia poporului la referendumul pe Justitie?

7 comentarii / 4251 vizualizări / 15 iunie 2022

PSD îl somează pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, să ofere explicații pentru modificarea Codului Penal prin OUG, sfidînd decizia românilor de la referendumul pentru Justiție din 2019.

”Recent, Ministerul Justiției a inițiat Ordonanța de Urgență a Guvernului care a modificat articolul 155 din Codul Penal referitor la întreruperea termenului de prescripție, intervenind deci în domeniul modului de definire a infracțiunilor și în aplicarea pedepselor. Ulterior, actul normativ a fost adoptat de Guvern (OUG 71/2022). Care este explicația oficială a Ministerului Justiției cu privire la faptul că propus adoptarea acestei modificări pe calea unei ordonanțe de urgență, în pofida deciziei categorice exprimate de poporul român la referendumul din 2019? De ce nu ați recurs la adoptarea pe cale parlamentară în regim de urgență?” arată deputatul PSD Virgil Chirilă, într-o interpelare parlamentară.

”De ce nu ați propus Parlamentului o formulă de modificare a art. 155 Cod Penal (conform observațiilor Curții Constituționale din 2018) atunci când ați mai ocupat funcția de Ministru al Justiției în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020? În încheiere, precizez că, potrivit Art. 112 din Constituția României, membrii guvernului au obligația de a răspunde la întrebările și interpelările formulate de deputați și senatori. Prin urmare, vă rog să îmi răspundeți, distinct, precis și la obiect la fiecare dintre cele 4 întrebări adresate mai sus” mai punctează deputatul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. @ Dacă ăia de la CJUE nu au cu legea penală mai favorabilă și cu prescriere și dacă „specialiștii” români în justiție încercă să pună în evidență și că prescrierea este legea mai favorabilă în cauzele penale, ?

  2. & Dacă aceia care au fost condamnați în cauze penale ar putea reclama abuzuri că nu a fost lăsată să acționeze prescrierea, ?

  3. &,,Deți” (Ion Cristoiu -exprimări), în ce fel o ajută decizia CCR despre prescripție pe Elena Udrea să nu mai stea la închisoare, cât și pe cei care au mai fost condmnați pentru fapte cărora le este aplicabilă decizia CCR despre prescripție, ?

  4. & Avocatul Poporului nu s-a exprimat despre ordonanța guvernului cu întreruperea termenului de prescripție și alte chestiuni despre drepturi și libertăți, ?

  5. @ Dacă procurorii care nu soluționează dosarele în ordinea cum le primesc ar putea fi suspectați de favoritisme și de abuzuri ,de către cei trimiși în instanță, dacă au și dosare cu prescripție, ?

  6. & Deci, dacă decizia CCR despre prescripție susține și încurajează prescripția faptelor penale, ?

  7. & Vă imaginați și ce perspective deschide prescripția în „traficarea tainului” , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998