CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD ii arata pisica: ministrul Daniel Constantin, acuzat de importuri cancerigene

0 comentarii / 1258 vizualizări / 23 octombrie 2013

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este atacat în parlament de proprii aliați, un deputat PSD aducîndu-i în plen, prin intermediul unei declarații politice, acuzații extrem de grave și cerînd urgent o comisie de anchetă la APIA. Mai precis, ministrul e acuzat de blagoslovirea unor importuri masive, nejustificate și, pe deasupra, toxice, de sirop bulgăresc comercializat sub denumirea de miere.

Deputatul Sorin Iacoban afirmă, astfel, că ”Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a gândit să îndulcească traiul nevoiaşilor din România cu sirop de glucoză importat din Bulgaria, la un preţ de 13,2 lei/kg, deşi un kg de miere polifloră autentică, achiziţionat din România, cu toate taxele incluse ar ajunge la un preţ de sub 11 lei/ kg. Conform analizelor „lotului de miere” bulgăresc, concentraţia HMF este de 5 ori mai mare decât cea normală şi ţinând cont că HMF-ul este un component care se formează atunci când fructoza se degradează, deci un component cancerigen, ne putem da seama de nenorocirea care era să se abată asupra bieţilor oameni care au sperat că ajutorul de la Uniunea Europeană o să le mai îndulcească cât de cât traiul de zi cu zi.

Ministerul Agriculturii, în loc să facă lobby pentru produsul autentic românesc, preferă să îmbogăţească conturile unor firme obscure din străinătate. Consider că, raportat la gravitatea situaţiei este totuşi necesară înfiinţarea unei Comisii de anchetă cu privire la licitaţiile organizate de APIA în ceea ce priveşte produsele alimentare esenţiale. Este inadmisibil ca prin incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a unor funcţionari ai statului să punem în pericol sănătatea a mii de români. Tocmai din această cauză consider că o comisie de anchetă este oportună, iar cei vinovaţi de aceste comicării pe banii europeni să fie traşi la răspundere în mod negreşit” afirmă deputatul pesedist. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998