CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD incaseaza o misterioasa lovitura in prag de alegeri

0 comentarii / 1453 vizualizări / 20 aprilie 2012

Un anunț-șoc a cutremurat azi piața media: cel mai mare operator de cablu și satelit din România, RCS&RDS, scoate din grilă posturile-amiral ale flotei opoziției, Antena 1 și Antena 3, exact înaintea campaniei electorale. Victima colaterală nr.1: PSD.

RCS&RDS a anunţat azi că nu mai difuzează Antena 1 şi Antena 3 pe platforma de satelit Digi, o decizie care afectează serios trustul Intact și va coborî sensibil ratingurile lui Gîdea&comp. Dar, nu numai.

O victimă importantă, politic vorbind, este PSD. Motivul? Platforma de satelit Digi este utilizată în proporție covîrșitoare de românii din mediul rural, din cauza costurilor foarte mari pe care le presupun la țară transmisiile prin cablu, alt segment important fiind cei din diaspora. În acest moment, cca.1,5 milioane de familii sunt abonatele acestei companii, și, de azi, nu mai văd Antenele 1 și 3.

Drama este că partidul cu cel mai puternic sprijin din România la țară este cel social-democrat, iar Antena 3 este, de ani de zile, vehiculul media preferat de către mulțimea pesedistă la fel cum, spre exemplu, B1TV e vehiculul PDL, iar OTV al Partidului Poporului.
Reacțiile nu au întîrziat să apară în media, pe net, pe siteuri, bloguri, facebook, twitter șamd, compania magnatului Zoltan Teszari fiind acuzată că face jocuri oculte etc.
Numai că, trebuie să o spunem din capul locului, RCS&RDS a făcut această manevră la cererea expresă a trustului Intact, care a solicitat o sumă importantă de bani – 7 milioane de euro anual, conform RCS – pentru a acorda operatorului dreptul de difuzare a posturilor amintite.
Deci, este exclusă din start reaua intenție a companiei lui Teszari, care nu a făcut decît să se conformeze solicitării trustului familiei Voiculescu, în condițiile în care recunoaște oficial, potrivit unui comunicat de presă, că nu poate plăti cele 7 milioane de euro cerute. Lucru plauzibil, dacă ne gîndim că Teszari este la această oră cel mai mare datornic la bănci dintre afaceriștii români, iar bussinesurile nu îi merg deloc strălucit. Mai mult, trustul Intact nu a fost de acord nici cu prelungirea perioadei limită de aplicare a somației privind retragerea posturilor amintite de pe platforma Digi, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plîngeri penale

Marea întrebare e de ce nu o fi mai avut răbdare cu somația la adresa RCS&RDS Dan Voiculescu, aliatul PSD în cadrul USL, măcar pînă după alegerile locale, lăsînd, astfel, social-democrații fără canalul cel mai important de adresare către alegătorii tradiționali, pe durata campaniei, și deschizînd drum larg adversarilor de la partidul OTV. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998