CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD inteapa PNL: Da, garantăm proprietatea, dar nu pe cea obţinută ilegal

0 comentarii / 1355 vizualizări / 14 mai 2013

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat ieri că trebuie garantată proprietatea, dar nu cea obţinută ilegal, social-democratul răspunzându-i astfel liberalului Tudor Chiuariu care a spus că „pare comic” faptul că anumite puncte din Constituţie legate de proprietate ar putea fi modificate.

„Domnului Chiuariu îi aduc aminte trei lucruri: în primul rând, acest Guvern, cu un social-democrat în frunte, a dus la bun sfârşit un proiect de lege pentru restituirea proprietăţilor, problemă nerezolvată de guvernele de până acum. Deci nu putem fi acuzaţi că nu susţinem proprietatea. În al doilea rând, trebuie să facem o distincţie între proprietatea deţinută legal, care trebuie garantată de Constituţie şi în continuare, şi proprietatea deţinută sau obţinută ilegal, care ar trebui, în condiţiile legii şi după decizii ale instanţelor, să poată fi confiscată în anumite cazuri”, susţine Ivan, într-un comunicat transmis luni seara de PSD.
În al treilea rând, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor afirmă că „cine consideră că trebuie să apere proprietatea indiferent dacă e obţinută legal sau ilegal se comportă ca un adevărat ‘Robin-Hood’ şi se îndepărtează de valorile pe care această guvernare trebuie să le susţină, valori printre care dreptatea socială şi egalitatea în faţa legii trebuie să se numere”. „Domnul Chiuariu trebuie să facă această distincţie, între averile legale şi cele ilegale, inclusiv în tratamentul pe care legea îl adoptă în astfel de cazuri”, a adăugat, conform Agerpres, Ivan.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998