CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD, la 10% in urma PDL in sondajele lui Dancu

0 comentarii / 1646 vizualizări / 25 februarie 2010

PSD a facut un salt cu sase procente in sondajele de opinie, ajungand la 32% in preferintele electoratului, gratie “efectului Victor Ponta”, sustine fostul ideolog al PSD, sociologul Vasile Dancu, care da publicitatii, pe blog-ul propriu, un sondaj elaborat cu o rapiditate cel putin bizara, dupa congres.

Potrivit aceleasi analize, PDL ramane la zece procente (42%) in fata PSD, in conditiile in care, pana la alegerea lui Victor Ponta, social-democratii erau devansati, teoretic, cu 16 procente de pedelisti. Sociologul considera ca daca alegerile prezidentiale ar fi organizate maine, tanarul Victor Ponta i-ar surclasa pe rivalii sai, Emil Boc, respectiv Crin Antonescu. In acelasi sondaj, PNL se afla pe o panta descendenta, fiind cotat la 15%.

“Ponta a adus sase procente partidului in cateva zile”
“Cu ajutorul televiziunii Congresul PSD a fost un eveniment care a bulversat efectiv agenda publica, beneficiind de o atentie majoră. Este clar, fara televiziune nu exista politica, la noi. Partidul a facut un salt de 6 procente in urma acestui eveniment si a alegerii unui presedinte tanar. Numesc asta „efectul Ponta”. Credibilitatea partidului a crescut in ceea ce priveste potentialitatea de vot. Doar ca trebuie sa nu fie inselate asteptarile de la Congres”, explica Vasile Dancu. “E adevarat, la intrebari gen turul doi, intrebari cu caracter ipotetic, Victor Ponta i-ar invinge in acest moment pe Crin Antonescu si Emil Boc, dar fiindca alegerile nu sunt maine, acest fapt nu are prea mare valoare de anticipatie (iar ca sa nu ne imbatam cu apa rece si deoarece Ponta are treburi mai important la inceputul acestui drum, evident, nu public graficele respective). Si mai trebuie sa tinem cont si de Sun Tzu care ne zice „Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic”, explica Vasile Dancu. Totodata, sociologul preconizeaza o batalie politica intre PSD si PNL in conditiile in care ambele partide vor rivaliza pentru acapararea bazinului electoral care se afirma anti-Basescu si PDL. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998