CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD lanseaza “Cartea neagră a regimului Băsescu”

0 comentarii / 1501 vizualizări / 16 iulie 2012

Consiliul Naţional al PSD a finalizat “Cartea neagră a regimului Băsescu”, o antologie a afacerilor dubioase şi a jongleriilor cu bani publici pe care le-au operat oamenii din anturajul preşedintelui suspendat. Potrivit pesedistului Codrin Ştefănescu, Cartea neagră a regimului Băsescu va fi dată în curând publicităţii.

Afacerile cu petrol ale lui Vasile Blaga

“In aceasta seara, departamentele din cadrul Consiliului National al PSD vor finaliza “Cartea neagra a regimului Basescu”. (…) Acest prim volum dezvaluie informatii de care Traian Basescu a avut in permanenta cunostinta. Ele fac referire la conexiuni cu institutiile si societatile de stat, afaceri de familie si intermedierea contractelor pe bani publici pentru camarila de partid, in urma carora s-au incasat, in zona privata, sume exorbitante de miliarde de euro din bani publici.
In material sunt prezentate, in capitole separate, primele 50 de persoane din anturajul lui Traian Basescu, care au detinut functii importante in administratia centrala si locala. Printre ei se numara: Mircea Hava – coruptie si clientelism politic, Ghe. Seculici – afaceri cu bani publici, Ghe. Falca – coruptie, abuz in serviciu; Cristian Boureanu – contracte cu statul; valerian Vreme – Contracte cu institutiile statului; Gabriel Berca – afaceri cu „baietii destepti din energie”; Ioan Oltean – trafic de influenta; Nelu Ioan Botis – frauda cu fonduri europene; Eugen Badalan – abuz in serviciu si coruptie; Vasile Blaga – afaceri cu petrol, trafic de influenta, coruptie si clientelism; Sulfina Barbu – contracte cu bani publici; Costica Canacheu – contracte cu firme la care actionar majoritar este statul; Cezar Preda – contracte cu bani publici; Stelian Fuia – afaceri imobiliare, pe zona proprietatilor publice; Ghe. Albu – contracte cu institutiile publice; Radu Berceanu – afaceri cu statul si clientelism politic; Mircea Toader – rambursari ilegale de TVA si clientelism politic; Monica Iacob Ridzi – mafia constructiilor imobiliare, abuz in serviciu si fals intelectual; Iulian Urban – contracte cu institutiile statului; Mihai Stanisoara – mafia vamilor; Gheorghe Stefan ”Pinalti” – contracte cu institutiile statului, intermedierea contractelor pentru clientela politica; Roberta Anastase – clientelism politic si afaceri cu statul; Ion Ariton – mafia energiei; Ghe. Flutur – mafia vamilor si cea a lemnului, clientelism politic; Valeriu Tabara – contracte cu institutii publice, Sorin Blejnar – mafia petrolului si a vamilor, returnari fictive de TVA si nu ultima pe lista, Monica Macovei – retrocedari ilegale in favoarea familiei, presiuni si abuz in serviciu (…) Cartea neagra a regimului Basescu” este o radiografie cutremuratoare a coruptiei institutionalizate, practicata de PDL, prin sfidarea tuturor legilor in vigoare si in dispretul total fata de opinia publica”, precizează Codrin Ştefănescu, într-un comunicat remis redacţiei. (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998