CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD – Next Generation: afara cu urmasa lui Stefan cel Mare

0 comentarii / 1596 vizualizări / 30 iunie 2011

Deputatul PSD și, totodată, președintele organizației județene Călărași, Oana Niculescu Mizil, șochează lumea politică printr-o declarație care pune zdravăn sub semnul întrebării criteriile de promovare în partid. Asta, dacă nu cumva la promovarea specialistei în bijuterii a contat mai mult dosarul de cadre al bunicului comunist decît competența politică.

”Solicit reluarea votului în CEX cu privire la situația organizației PSD București. (…)Sunt foarte supărată pentru că am fost minţită într-o adunare oficială a PSD, cum este Comitetul Executiv Naţional. Nu sunt și nu am fost niciodată de acord ca în partid să dăm votul pentru răfuielile personale ale unora. Mi s-a părut ciudat că, în timpul ședinței, nu s-a citit articolul din Statutul partidului la care s-a făcut referire când s-a pus în discuție organizația de București. Abia după ședință, când am citit art. 158 lit.j, am realizat ambuscada în care am fost aruncati.
”Deşi sunt de puţin timp preşedinte de organizaţie, consider că este obligaţia tuturor să respectăm cutuma şedinţelor CEX şi să nu validăm prin votul nostru decizii neînţelese. Dacă vrem să fim consideraţi mai buni decât cei care conduc ţara în momentul ăsta trebuie să respectăm regulile în interiorul partidului nostru” scrie deputata, profund revoltată, pe blogul propriu, cu referire la cazul Vanghelie, dezbătut luni.

Mai pe românește, deputata, care se visează ministru în guvernarea viitoare, nu doar că habar n-are de statutul propriei formațiuni, biblia membrului de partid, dar mai recunoaște și că votează fără să știe ce votează. Mizil nu știe, în mod cert, nici faptul că postarea sa intră în contradicție cu art.11, litera b. care stipulează că un cetățean nu poate deveni membru al partidului decît dacă recunoaște statutul PSD. Or, ca să îl recunoști, trebuie să îl fi ”întîlnit”, măcar o dată.

Incredibila dezvăluire vine din partea unui personaj care declara cu nonșalanță, nu demult, că face ample investigații pentru a stabili legăturile de rudenie cu Ștefan cel Mare, dar care, iată, nu e în stare să ”investigheze” nici prima lege pe care trebuie să o respecte ca om politic, statutul de partid. Trist e că deputata nu a investigat destul de bine nici limba română, pe care o stîlcește în chiar declarația de avere. Una peste alta, este mai mult decît salutară declarația de marți a lui Ion Iliescu, potrivit căreia e nevoie de o deschidere a partidului către intelectuali, iar excluderea lui Vanghelie reprezintă un semnal de avertisment pentru toate organizațiile partidului. Problema, însă, e că, în ultima vreme, nu doar Vanghelie, ci și alții par deciși să arate electoratului că PSD e un partid al ignoranței și al lipsei totale de competențe.
Interesant de amintit, în context, o declarație de anul trecut a fostului președinte al PSD Călărași, Doru Ioan Tărăcilă, înaintea congresului: „PSD Călăraşi a crezut ori în sacoşa cu bani a lui Mizil, ori în glumele lui Geoană. Astăzi PSD-ul trebuie să-şi dovedească unitatea. Suntem ca un stup de albine bezmetice”. La vremea respectivă, nu au existat urechi care să îi audă mesajul.

Dacă PSD vrea cu adevărat să prezinte o față nouă electoratului, anul viitor, probabil că actuala conducere ar să ia măsuri de eliminare cît mai grabnică a tuturor liderilor aleși pe principiul competenței la cărat sacoșa cu bani. Începînd cu figuri precum cea a Oanei Mizil. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998