CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

PSD propune un pachet social pentru asistenţa medicală

0 comentarii / 1323 vizualizări / 24 octombrie 2010

Vicepreşedintele PSD, Rodica Nassar, şi coordonatorul Departamentului de Sănătate al PSD, Alexandru Rafila, au declarat, azi, într-o conferinţă de presă, că pachetul social prevăzut în programul de guvernare include asistenţa medicală primară, de medicină de familie, decontate prin CNAS.

Una din priorităţile PSD este dezvoltarea spitalelor regionale, precum şi reorganizarea caselor de asigurări de sănătate pe criteriu regional, nu judeţean.

PSD propune, conform Mediafax, şi realizarea unui Centru unic de programare la nivel local.

În acelaşi program se propune compensarea în mod real cu 90% a medicamentelor pentru cei cu venituri sub 1000 lei, asistenţa medicală de urgenţă pentru cei neasiguraţi şi cei cu venituri foarte mici.

În ceea ce priveşte personalul medical, PSD propune reaşezarea grilei de salarizare a medicilor, stimularea şi formarea profesională a medicilor de urgenţă, elaborarea unei Strategii de Dezvoltare a Resurselor Umane în Sănătate.

Sursa principală de finanţare este majorarea bugetului alocat Ministerului Sănătăţii, în cote anuale de cel puţin 0,5%, astfel încât la sfârşitul mandatului parlamentar 2012-2016, bugetul sănătăţii să ajungă la cel puţin 6% din PIB.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998