CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

PSD pune punctul pe I: de ce România a forțat votul pe Schengen în JAI?

1 comentariu / 2162 vizualizări / 15 decembrie 2022

Social-democrații atacă în parlament unul dintre marile mistere ale ședinței JAI din 8 decembrie, în care Austria și Olanda au votat împotriva aderării noastre la Schengen, și anume decizia guvernanților de a susține votul respectiv în locul unei amînări.

Deputatul PSD Virgil Chirilă i-a adresat, astfel, în parlament o întrebare oficială ministrului de Interne, Lucian Bode, vizavi de problematică:

”Care au fost rațiunile pentru care responsabilii cu politica externă a țării au mandatat reprezentanții României de la reuniunea din 8 decembrie a Consiliului Justiției și Afaceri Interne să forțeze includerea pe ordinea de zi a votului pentru admiterea țării noastre în Schengen, în pofida faptului că reprezentanții Austriei își exprimaseră anterior, în repetate rânduri, poziția categorică de a respinge candidatura României și Bulgariei? Au existat în cadrul discuțiilor premergătoare acestei reuniuni sau chiar în cursul desfășurării ei o propunere din partea Austriei pentru amânarea votului cuposibilitatea admiterii țării noastre în Schengen la o dată ulterioară?”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. ..nu trebuia amanat nimic! psd-ul manca rahat.
    De mult trebuia transata chestiunea asta. Macar stim cum stam. Daca o sa ne comportam la fel de slugarnic, o sa stim sigur ca e vorba de prostie.
    Pana nu ne dau sengenul, sa fim contra orice vor ei sa faca. Impreuna cu bulgarii..
    Toti strainii care umbla pe la noi , control la documente si in vama la coada, ca toata lumea.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998