CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD si PNL nu se inteleg pe descentralizare

0 comentarii / 1621 vizualizări / 16 octombrie 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea şi prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis au declarat, ieri, că în Comisia mixtă PSD-PNL privind reorganizarea nu s-a ajuns încă la un acord pe tema descentralizării serviciului de ordine publică, decizia politică urmând a fi luată în USL.

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Radu Stroe, care a prezentat argumentele pentru care componenta de ordine publică din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi municpale nu este bine să fie trasferată către autorităţile locale. Asta va fi o decizie pe care o vom lua în cadrul conduceri USL, este o deczie importantă, o decizie grea. (…) Decizia va fi luată la proxima şedinţă din cadrul USL care va fi, sperăm noi, într-un timp foarte scurt”, a precizat Dragnea, după a doua rundă de discuţii pe tema centralizării pe care Comisia mixtă PSD-PNL a avut-o la Ministerul Dezvoltării.
Dragnea a spus, conform Mediafax, că în ceea ce priveşte ordinea publică, decizia de acum o săptămână, de la prima rundă de discuţii, a fost ca tema ca să se tranşeze politic. Pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis a precizat că PNL susţine contrariul, respectiv faptul că serviciul de ordine publică nu trebuie să fie descentralizat, ci, din contra, e necesar ca acesta să rămână în continuare la Ministerul de Interne.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998