CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

PSD – solicitare surpriza: A fost Ciuca testat psihic dupa misiunile in desert?

3 comentarii / 2473 vizualizări / 24 octombrie 2021

Social-democrații ridică o problemă neașteptată în cazul premierului desemnat, generalul Nicolae Ciucă, solicitîndu-i acestuia, prin deputatul Radu Cristescu, să prezinte public informații despre testele psihologice care ar putea evidenția teribilul sindrom de stres posttraumatic, cel care afectează o mare parte dintre combatanții din teatre de război.

”Dacă premierul desemnat gen.Nicolae Ciucă ar fi fost audiat în comisiile parlamentare, i-aș fi adresat direct această întrebare. Fiind scutit de chestiune, însă, mă văd nevoit să pun întrebarea public. Domnule general, ați fost vreodată testat psihologic după revenirea din glorioasele dumneavoastră misiuni de război în Afganistan ori Irak în care, potrivit unor ziariști extrem de apropiați de persoana dvs – chiar afini – ați tras cu arma mai mult decît Rambo în Vietnam?” a scris deputatul pe Facebook.

”Vă întreb la modul cel mai serios pentru că statisticile relevă că cel puțin 20% dintre combatanții americani în teatre de război se confruntă cu sindromul de stres posttraumatic, adesea avînd consecințe grave. În cazul Afganistan, spre exemplu, procentele au urcat chiar spre 40-50% soldați afectați în armatele NATO. România a fost ultima țară din Alianță care a recunoscut existența acestei afecțiuni extrem de periculoase, acum vreo șapte ani, și asta numai după ce ne-am trezit că foști combatanți reveniți la vatră s-au sinucis ori au ucis, indescriptible tragedii. Există relatări oficiale în presa ultimilor ani despre asemenea soldați români care ajungeau să dea cu pumnii și picioarele în pereți, să urle, să facă profunde crize de isterie.
Întrucît legendele din jurul dvs acreditează că ați luptat direct și personal, pe jos ori pe tanc, zi și noapte, și ați traversat momente de coșmar în deșert, consider că aveți datoria să informați cetățenii dacă ați fost vreodată testat psihologic după revenirea în țară și ce anume au relevat acele teste. Dacă s-au depistat probleme, ați fost tratat corespunzător pentru ele de către specialiști în domeniu? Așteptăm un răspuns, asigurîndu-vă de considerația mea” mai punctează social-democratul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. OK, la investirea lui Măciucă vom avea o primă evaluare a numărului de politicieni din PSD.

    Dâncu ne va prezenta situația la zi din PSD, dacă Radu Cristescu este dat afară din partid azi pe la ora 10:20 AM.

  2. PSD/Ciolacu /DancU/ securitate au distrus deja social democratia.Prin alianta cu nazistii PNL/USR/Iohannis PSD va dovedi corectitudinea Rezolutiei OSCE din iunie 2009 cea care a pus semnul egal intre nazismul lui Iohannis si stalinismul lui Dancu. Romania, o tara terorizata de stalinisto/nazisti nu mai are politica social democratata.

  3. Ca sa faci sindrom de stress post-traumatic trebuie sa fi stresat si traumatizat.
    Dupa cum arata obrajorii si burta lui ma-Ciuca este clar ca n-a avut niciun stress, necum trauma in toata „cariera” lui militara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998