CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD – tunurile pe MRU: ”Cine e în spatele lui? Ai noștri, ori ai altora?”

11 comentarii / 4810 vizualizări / 5 ianuarie 2023

Deputatul PSD Radu Cristescu revine cu un nou atac devastator la adresa fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, scoțînd la lumină scandalul uitat al acuzațiilor aduse acestuia de către SRI pe vrema cînd – situație ciudată -, acesta era director în funcție la SIE. Un scandal cu acuzații nici pînă azi clarificate, în pofida gravității lor.

”Drum printre amintiri…
16 noiembrie 2009. Postul Realitatea TV, emisiunea ”Realitatea zilei”, moderată de Răzvan Dumitrescu.
Prezent în studio, fostul purtător de cuvînt al SRI, colonelul Nicolae Ulieru, dezvăluiri zdrobitoare în direct:
”Mihai Răzvan Ungureanu – şi asta e o poveste care vine să îmi confirme anumite lucruri pe care le voi spune acum – a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tânăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Pleşu secretar de stat în MAE, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE. Eu, când am auzit numirea lui MRU la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?”.
Dacă nu a fost informat preşedintele sau nu ştie, merg şi eu pe blat şi spun: „Da, domne, omul corespunde, din anumite puncte de vedere”. Dar înainte de a fi secretar de stat, MRU a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană a SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în cadrul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer.
Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui MRU pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin.
Dacă eu, cetăţeanul Popescu, cad cu tronc unui serviciu străin pentru că sunt simpatic şi mă descurc bine în lume, când eu păţesc un asemenea necaz e normal ca acel serviciu să intervină şi la serviciul similar din România, respectiv la SRI.
Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, aş putea spune lucruri interesante”.
Concluzie :
Nu l-a ascultat nimeni, din păcate…
În acel moment, MRU era directorul în funcțiune al SIE. Dezvăluirile unui nume extrem de greu și de respectat din SRI nu i-au clintit un fir de păr. A rămas încă trei ani la post, pînă cînd Băsescu l-a numit prim-ministru, preț de cîteva luni. După demitere, și-a făcut partid și a devenit senator de Arad, după o redistribuire cam controversată, zic gurile rele. În 2014, devine prim-vicepreședinte al PDL.
După un an, un alt președinte, Klaus Iohannis, îl ia în postul de consilier prezidențial, apoi îl numește iar la șefia SIE.
La jumătatea lui septembrie 2016, DIICOT anunță că urmează să vină datele interogării, în Israel, a liderilor Black Cube.
Cîteva zile mai tîrziu, are loc demisia ne-explicată a lui Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE. Coincidență?
Și totuși, pe cine are în spate acest etern Hopa-Mitică al politicii și al serviciilor astfel încît cade mereu cu zgomot, dar la fel de des e recuperat în posturi înalte? Măcar sunt ai noștri? Ori ai altora?” a scris deputatul pe Facebook. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Nicolae Ulieru, omul care a avut cel mai lung mandat de purtator de cuvant al SRI, a fost destul de clar: Mihai Razvan Ungureanu e agent Mossad (si nu numai).
  De la începutul anilor 90 MRU a fost în mare amor cu comunitatea evreiască din România şi a fost recrutat la Iaşi si în conducerea Fundaţiei lui Soros (ca şi dizidentul Liviu Antonesei, tot din Iasi, care si acum serveste o mica celula sionisto-sorosista in Romania).
  Imediat a început şi relaţia lui Cautati relaţia lui MRU cu super-agentul amerciano-israelian Marc Rich:
  https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%22Marc+Rich%22+MRU+Ungureanu
  .
  Sponsorul lui MRU din anii ’90, „Rich also financed Israeli intelligence service Mossad”:
  „Mossad, the Israeli covert action agency, arranged for Mr. Rich secretly to transfer $400,000 to the Egyptian government, which then established a fund”;
  „RICH WAS SPY FOR ISRAEL – FUGITIVE FAT CAT ALSO OFFERED AID TO CIA & OTHERS
  Billionaire Marc Rich lived a double life during his 20 years as a fugitive, funneling secret data to Israeli and other intelligence services about some unsavory governments.
  * Rich’s lengthy relationship with the Israeli Mossad.
  * His numerous contacts with federal prosecutors in New York, during which his lawyers offered to provide intelligence to the CIA in return for leniency.
  Israeli Prime Minister Ehud Barak repeatedly cited Rich’s contributions to Israel’s “national security” in phone calls to President Clinton last month in which he lobbied for Rich’s pardon, according to Barak spokesman Gadi Baltiansky.
  And a letter from former Mossad chief Shabtai Shavit to Clinton confirming that Rich provided “assistance” to the Israeli spy agency that produced results “beyond the expected” was among the documents released last week by Rich’s lawyer Jack Quinn to support the Rich pardon.”
  (dupa „New York Post” din February 5, 2001)
  .
  A urmat afacerea de spionaj Black Cube (Mossad) asupra DNA în 2016, cu agenţii israelieni pe care îi servea Ungureanu ca şef al SIE, urmarea fiind că preş. Klaus l-a dat afară din fruntea SIE pe MRU.

 2. Mises.ro

 3. „a avut o ascensiune fulminantă ”
  -l-a prezentat la Tembelizator si iosif sava
  ala cu muzicologia……..”tineri de sperantza,
  speranta,dor de viatza,clipa stai/stai pe loc,
  cer ,foc fara apa la mijloc”
  (aceasta e o parodie negatzionista,
  nu vrea sa incalce multiple drepturi de autori zbanghii)

  • Trambulinele lui MRU la inceputurile anilor 90 au fost evrei.
   Mai intai la Iasi (parintii lui MRU avand ceva origini evreiesti), apoi pe plan national l-a scos din palarie celebrul realizator tv Iosif Sava, provenit dintr-o familie evreiasca tot din Iasi.

 4. mru
  -de nasol ce si-a pus hogeacu/shtetl.u in capu pistii la Baneasa
  a inchis aeroportu
  (si a pus in functziune „legea gratarelor”-pt. ca neamu mananca prea mult por,ceafa de por
  cu okazia Pastilor,
  alora)

 5. Iat-o pe soția lui Mihai Răzvan Ungureanu, premierul României | VIDEO

  Joi, 09 februarie 2012, 18:37

  Despre Răzvan Ungureanu s-a vorbit foarte mult în ultimele zile. E şi normal! E noul şef al Guvernului, cel care va decide în următoarea perioadă dacă măreşte salariile şi pensiile, dacă ne ieftineşte mâncarea, altfel spus, dacă ne va fi mai bine sau mai rău. Despre jumătatea sa, Daniela Ungureanu, nu s-a vorbit mai deloc şi puţini sunt cei care ştiu cum arată aceasta şi ce făcea în perioada în care toată lumea avea ochii aţintiţi spre televizor, unde se transmitea şedinţa din Parlament.
  Reporterii Libertăţii au căutat-o ieri pe soţia premierului şi au găsit-o la locul de muncă. Da, doamna Ungureanu nu era la vreun SPA de fiţe, nu “rupea” cardurile soţului prin mall şi nici nu tremura în faţa televizorului, alături de alte soţii de politicieni, în aşteptarea rezultatului votului. Daniela Ungureanu îşi făcea, ieri, treaba pe care o ştie cel mai bine: salva vieţi! Soţia noului premier este medic specializat în Terapie Intensivă şi lucrează la Spitalul Fundeni din Capitală. Ieri pe la ora 12.00, Daniela Ungureanu era pe holurile unităţii medicale şi nu părea deloc interesată de alegerea noului Guvern ori dacă soţul ei va deveni sau nu premier. Era însă foarte preocupată de pacienţii din ATI, iar expresia feţei îi trăda o oboseală specifică medicilor care fac gărzi “la greu”.

  -blesteme,
  „kichi&kotschy”

  • „Alifie” MRU nu e preocupat de nevasta, ci de propriul corp. Nevasta si-a dat-o la produs la OMV.

 6. VACANTA DE 1 MAI: Unde poti face gratar, fara sa iei o amenda de …
  stirileprotv.ro › Stiri Turism
  21 oct. 2012 · VACANTA DE 1 MAI: Unde poti face gratar, fara sa iei o amenda de 5.000 de lei, cum prevede legea … Mihai Razvan Ungureanu.

  -cancere si buba negra!

 7. Raspuns: si el ca si altii, sunt ai altora. Nici nu stiu de ce mai avem institutii, cand de fapt nici nu este nevoie de ele. Suntem totalmente dirijati de stapani; cred ca nici la toaleta nu mergem pentru ca asa vrem noi.

 8. Vă dați seama că SRI ne-a vândut? Sunt două ipoteze. Au știut și nu au reacționat. Nu au știut, au avut un eșec. Sau au știut și au folosit în folosul lor afacerea. Adică au trădat. Ei știu că plebea îi consideră principalii trădători ai intereselor României. Și nu cred că există patrioți în SRI.

  • Dar daca ”ne-a vindut” basescu si werner ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998