CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9725 RON UP | 1 USD = 4.5419 RON UP | 1 GBP = 5.7376 RON UP

PSD vrea pedepse cu inchisoarea pentru consumul de etnobotanice

6 comentarii / 2043 vizualizări / 5 iulie 2021

Problema comercializării, deținerii și consumului de etnobotanice continuă să facă valuri în România, după tentative eșuate de reglementare datînd de cel puțin un deceniu. Mai noi, PSD propune, prin deputatul Dan Șlincu, însăprirea legislației astfel încât consumul şi deţinerea pentru consum a etnobotanicelor să fie, de asemenea, incriminate şi pedepsite cu închisoarea, la fel ca în cazul restului stupefiantelor.

”Am primit mai multe statistici care ar trebui să ne îngrijoreze pe toţi şi să ne oblige să acţionăm cât mai repede pentru a reduce la minimum, dacă nu putem opri cu totul, consumul şi traficul de droguri şi etnobotanice, în special în rândul tinerilor” afirmă deputatul într-o declarație parlamentară.

”Astfel, trebuie să ştiţi că 14% dintre elevi şi studenţi au declarat, în 2019, că au consumat droguri cel puţin o dată în viaţă, 10% au consumat droguri cel puţin o dată în ultimul an, iar 7% dintre elevi şi studenţi au susţinut că au consumat droguri cel puţin o dată în ultima lună. În ceea ce priveşte noile substanţe psihoactive, acestea sunt pe primul loc în consumul de droguri, atât în judeţul Botoşani, pe care îl reprezint în Parlamentul României, cât şi la nivelul întregii ţări.
Având în vedere consumul în creştere de etnobotanice în rândul copiilor şi adolescenţilor, consider că este utilă modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, astfel încât consumul şi deţinerea pentru consum să fie, de asemenea, incriminate şi pedepsite cu închisoarea, la fel cum se întâmplă în cazul Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri” mai spune Șilincu.
Acesta cere ajutorul colegilor parlamentari ”pentru elaborarea unei iniţiative legislative prin care să actualizăm lista cu toate substanţele psihoactive care au apărut în ultimii ani, pentru a le interzice de la comercializare şi consum, să incriminăm deţinerea şi consumul de etnobotanice şi să creştem pedepsele pentru vânzarea sau distribuţia acestora în rândul minorilor”. (B.T.I.)

foto: reporteris.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. De ce nu!?
  Doar nu ați dori liberalizarea drogurilor așa cum visează unii neomarxiști deghizați în progresiști usr- ști…Ați auzit de noebrazatul de Caramitru jr.!? Halal copil a făcut taica- sau…

 2. Așa ar fi normal, doar că nu prea ne mai place să fim normali: a fi normal, nu e ceva „la modă”!
  Pedepse maxime pentru consumatori, și încă, și mai severe pentru distribuitori – mai cu seamă
  în cazurile de distribuire către copii / minori.
  Și s-ar mai impune ceva: toți candidațtii la funcții în Stat, fie ei aleși, fie numiți, să fie supuși unui
  examen medical de specialitate, în scopul depistării unor astfel de „practici” și, bineînțeles, elimi-
  nați fără drept de apel. Măcar atât să putem face și noi…

  Dar, să nu ne iluzionăm: problema noastră nu e că nu am avea legi; ba unii spun că am avea
  prea multe. Problema majoră (și de la care pornește tot răul din RO) e aceea că nu avem o Jus-
  tiție capabilă să le aplice corect și ne_discreționar.
  Așa că, oricâte legi am emite, și oricât de severe, cu sau fără ele, protejații, mână în mână cu
  „magistrații”, vor „opera” în continuare, nestingheriți; cel mult, „taxa de protecție” mai crește „un
  pic”…

 3. Nu mai conteaza ce ar vrea pesedeaua. O sa faca alianta cu uselistii lui Orban, iar in 2024 va iesi tot castigator fara loc. Asa incat n-are rost sa va mai obositi pana prin 30-32, se descurca clasa politica si fara pesedea. Doar ce aparura altii chiar mai prosti ca ei (AUR) si nu s-a facut gaura in cer

  • Andrei Cacamicu s-a poziționat deja, electoratul de bază al USRI este alcătuit din tineri imbecili, dornici să tragă pe nas. N-a dezvăluit masei electorale a USR că trasul pe nas costă un pic mai mult decât produc imbecilii. :))))))))))))))))))))

 4. Dupa 2024 useristii curisti ca tine vor face munca in folosul comunitatii la viitorul Canal Dunare – Bucuresti.

 5. Sunt cretini!Consumatorii sunt victime, ar trebui dezincriminat si consumul de droguri!Actuala legislatie nu face decat sa condamne consumatorii si micii traficanti pentru a umple statisticile militiei, in timp ce pestii mari sunt protejati!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998