CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

PSD vrea testarea psihologica obligatorie a cadrelor didactice

0 comentarii / 2124 vizualizări / 27 martie 2018

Profesorii din România ar putea fi supuși unui control psihologic anual, în mod obligatoriu, prin modificarea legislației actuale, la propunerea unei deputate PSD. Inițiativa vine și pe fondul emoțional generat de recenta tragedie în care o educatoare și-a ucis copilul, pe fondul unor severe probleme psihice.

”Este în mod evident o hibă a sistemului educaţional românesc care permite, iată, unor astfel de persoane să profeseze şi să pună în pericol siguranţa copiilor noştri. Totodată, acest eveniment nefericit reprezintă şi un puternic semnal de alarmă, pentru noi toţi, că lucrurile nu funcţionează aşa cum trebuie şi că este în responsabilitatea noastră a tuturor să ne implicăm mai mult pentru a rezolva aceste probleme. Tocmai de aceea, ar trebui să găsim de urgenţă soluţii, pentru ca astfel de drame să nu se mai repete!” afirmă deputata PSD Diana Tușa, într-o declarație în parlament.

”Prin impunerea obligativităţii pentru personalul din învăţământ de a efectua anual, în mod real, evaluări psihologice, astfel eliminând confuziile din actuala legislaţie consider că s-ar face un pas important în această direcţie. I-am adresat, în acest sens, o întrebare ministrului educaţiei naţionale, prin care i-am solicitat să clarifice şi să elimine confuziile din legislaţia specifică. Sper ca responsabilii din minister să dea curs acestei solicitări, însă consider că, pe lângă implicarea ministerului, este însă nevoie ca şi aici, în Parlament, să acordăm o mai mare atenţie acestui subiec” mai spune deputata. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998