CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Psihologul Mirela Zivari: ”Catalin Voicu e speriat ca ar putea muri de infarct”

0 comentarii / 2190 vizualizări / 30 martie 2010

Sindromul anxios depresiv, identificat de medici in cazul senatorului Catalin Voicu, se caracterizeaza, in principal, printr-o stare de agitatie, o teama fara obiect care il face pe pacient sa creada ca va suferi un atac cardiac si, tocmai de aceea, in unele cazuri, “purtatorul” face apeluri repetate la serviciile ambulantei, explica psihologul Mirela Zivari, in exclusivitate pentru Inpolitics. Verdictul expertului este prompt: “Nimeni nu a murit vreodata de anxietate depresiva!”.

“Frica, panica si diaree”
“In cazul sindromului anxios depresiv vorbim, de regula, de o persoana panicata care resimte o stare de agitatie si o puternica teama fara obiect. Are deficiente de respiratie, tremur de maini si de picioare, aude un pacanit in urechi si transpira abundent. Simte furnicaturi pe sira spinarii, dureri de cap si, dupa caz, poate avea diaree excesiva sau, din contra, se poate constipa. Oamenii care sunt victimele sindromului anxios depresiv cred ca vor fi victimele unui accident cardiac. Daca perioada trece de doua saptamani, frica de moarte devine foarte puternica”, explica Mirela Zivari.

“Pacientii solicita deseori ambulanta”
Psihologul ne lumineaza si de ce senatorul pesedist Catalin Voicu a stat mai mult prin ambulante decat la Senat in momentul in care alesii neamului ii analizau cazul: “Persoanele care se confrunta cu sindromul anxios depresiv cred, de regula, ca sufera de o puternica maladie cardiaca si ajung sa faca ecografii cadriace zilnice si sa solicite in mod repetat serviciile ambulantei. Sunt convinsi ca vor suferi un infarct miocardic. Aceste convingerii nu se implinesc insa deoarece, anxietatea depresiva nu are legatura cu afectiunile cardiace. Persoana intra in panica si ii creste pulsul. Nu a murit nimeni niciodata de anxietate depresiva”. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998