CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Puciul lui Andrei Chiliman

0 comentarii / 1522 vizualizări / 13 ianuarie 2013

Am dezvoltat teza conform careia, din motive legate mai degraba de oportunitati de natura economica, Andrei Chiliman a incercat, inaintea alegerilor locale, sa acapareze intreaga putere din Bucuresti de la nivelul consiliilor locale. Si, pe aceasta cale, puterea politica la nivelul PNL. Intrand astfel intr-un conflict major atat cu Crin Antonescu, cat si cu primarul general Sorin Oprescu, care si el a fost atacat de Chiliman. In replica, primarul Sectorului 1, de atunci presedinte al organizatiei PNL Bucuresti, a atacat insasi alianta dintre PNL si PSD. Cea care mai tarziu a asigurat victoriile in alegeri si guvernarile Ponta. Dupa care a urmat tentativa declarata de puci.
Anterior campaniei electorale pentru parlamentare, cel mai apropiat colaborator atat politic, cat si in materie de afaceri al lui Chiliman, Vlad Moisescu, s-a exprimat, in convorbiri inregistrate de DNA, intr-o maniera considerata denigratoare la adresa conducerii PNL. Consecinta este ca intreg biroul de conducere al Sectorului 1, pe care Moisescu il prezida, a fost dizolvat. Cateva zile mai tarziu, la Intercontinental, cu ocazia lansarii candidatilor Sectorului 1, Chiliman l-a atacat din nou, in mod dur, pe Crin Antonescu. Dupa care, la scurt timp, prin fel de fel de declaratii publice, el a anuntat declansarea unui puci in interiorul PNL. Dupa incheierea alegerilor. A fost puternic mediatizat de presa basista. Asemenea declaratii au adus, in mod inevitabil, prejudicii atat PNL, cat si USL in campania electorala.
De mai multe ori m-am referit, in analizele mele, la posibilitatea practica a unui puci reusit. Nu mai intru acum in detalii. Am demonstrat, si repet concluzia, ca cei care planificau un puci in conditiile unei victorii decisive, astfel cum era prognozata victoria USL, trebuie exclusi din partid nu pentru puciul in sine, ci pentru prostie. Cum sa-ti reuseasca o lovitura impotriva unui Crin Antonescu victorios, care transforma PNL dintr-un partid mic intr-un mare partid al Romaniei si il aduce la putere in maniera in care aceste evenimente s-au produs dupa alegerile din decembrie? Cum sa dai jos un lider mai puternic decat oricand, in pixul caruia stau toate numirile in functii de conducere la nivel administrativ, politic, parlamentar?
Dar cu adevarat grava, in cazul lui Chiliman, care gaseste de cuviinta sa-l atace din nou la baioneta pe Antonescu in Hotnews, un oficios basist, este natura acuzatiilor pe care le reitereaza. Ca Antonescu ar fi reorientat intreaga politica PNL, transformand formatiunea intr-un partid antioccidental. Intr-un inamic al Statelor Unite. Intr-un inamic al UE. Numai pentru indivizi de rea-credinta, acestia fiind reprezentati, de fapt, de Traian Basescu, asemenea taxari ale lui Antonescu pot avea cat de cat credibilitate. A doua acuzatie este de natura doctrinara. Ca PNL ar inceta sa mai fie un partid liberal. E tot fals. Desi, devenit partid mare, PNL a fost silit sa-si largeasca evantaiul mesajelor. Iar a treia acuzatie este de-a dreptul imbecila. Si anume ca in PNL e dictatura.
Merita sau nu un asemenea cetatean, pentru care politica PNL este doar o oportunitate de afaceri, sa mai ramana in partid? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998