CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Puskas confirma informatiile Inpolitics: ”Am votat impotriva taierii pensiilor”

0 comentarii / 1796 vizualizări / 25 iunie 2010

Decizia luată astăzi de către judecătorii Curții Constituționale a fost influențată decisiv de votul fostului senator UDMR Valentin Zoltan Puskas.

Surse din C.C. au dezvăluit Inpolitics că scorul la decizia de neconstituționalitate a legilor de tăiere a pensiilor adoptate de guvernul Boc a fost de 5-4, cel care a înclinat balanța fiind judecătorul Valentin Zoltan Puskas, fost senator UDMR timp de mai bine de un deceniu. Reamintim că, zilele trecute, senatorul UDMR Gyorgy Frunda a dezvăluit, într-o declarație televizată, că cca.70% din electoratul UDMR este format din etnici maghiari pensionari, care vor fi mai gravi afectați de această decizie decît cei de naționalitate română, senatorul afirmînd în clar și că legea în cauză este, după părerea sa, neconstituțională. (Bogdan Tiberiu Iacob)

UPDATE Puskas confirma informatia Inpolitics

Judecătorul Valentin Puskas a confirmat în această seară, la Antena 3, informația difuzată în premieră de Inpolitics, potrivit căreia a votat în favoarea decizie de neconstituționalitate a măsurii de reducere a pensiilor.
”Motivul votului meu este convingerea juridică că tăierea pensiilor este o măsură neconstituțională, iar argumentele juridice, pe care le-am înșirat în ședință, și ieri, și astăzi, sunt bazate atît pe jurisprudența europeană, cît și pe cea a Curții Constituționale, care a stabilit că pensiile constituie un drept cîștigat de-a lungul anilor” a declarat judecătorul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998