CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Puterea și opoziția susțin investițiile și turismul de la Rosia Montan

0 comentarii / 1502 vizualizări / 22 august 2013

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, s-a aflat, marţi, la Roşia Montană, alături de reprezentanţi ai Comisiei permanente a parlamentului pentru relaţia cu UNESCO. După vizitarea localităţii, acesta a declarat că Roşia Montană nu are nicio şansă să fie înscrisă acum în patrimoniul UNESCO.

Printre parlamentarii care l-au însoţit pe Daniel Barbu la Roşia Montană s-au numărat Raluca Turcan, Gabriela Vrânceanu Firea şi Traian Igaş. Senatorul PDL Traian Igaş, preşedintele comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, solicită ca Guvernul să îşi asume integral proiectul Roşia Montană. Igaş a precizat că nu este normal ca problema investiţiei să fie ”pasată” Parlamentului.
„Am rămas impresionaţi de ceea ce am văzut în galeriile de exploatare a aurului. Sunt convins că atunci când acestea vor fi deschise turiştilor, Roşia Montană va avea un viitor pe care şi-l poate consolida doar prin investiţii şi prin deschiderea spre turism” a declarat Igaș. Senatorul PNL Dorin Dobra, secretar al comisiei parlamentare pentru relaţia cu UNESCO, accentueaza si el necesitatea unei decizii in cazul proiectului miniere de la Rosia Montana:
„Personal, consider această deplasare cu comisia UNESCO, în prezenţa ministrului Culturii, drept importantă. Vorbim de patru planuri: economic, social, ecologic şi patrimonial. Toate aceste planuri aşteaptă astăzi o decizie politică, ce s-a întins deja pe distanţa a mai bine de zece ani, timp în care cei de la firma Gold Corporation au investit 550 de milioane de euro în conservarea vechiului sat
mineresc, în deschiderea şi conservarea galeriilor miniere romane, în descoperirea unor noi situri în zonă. Consider că Guvernul României şi clasa politică au o datorie faţă de aceşti oameni pe care i-a primit în casă şi cred că decizia politică în legătură cu Roşia Montană se va lua pe acest final de an.”

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998